AKP’li Canbey, Fatih Sultan Mehmet ile Erdoğan'ı bir tuttu

AKP’li Canbey, Fatih Sultan Mehmet ile Erdoğan'ı bir tuttu
AKP Balıkesir Milletvekili Canbey, geçmişteki Türk liderlerini sayarken, Fatih Sultan Mehmet ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir tuttu. Canbey, Türk liderlerini sıralarken, Ulu Önder Atatürk’ü yok sayarak "Hiç ümitsizliğe kapılmanın anlamı yok” dedi.

AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in yaptığı açıklamada Fatih Sultan Mehmet ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir tutması dikkat çekti.

Geçmişteki önemli Türk liderlerini sayarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve İstiklal Savaşı’nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayan Canbey, “Bakın bu ülkede Recep Tayyip Erdoğanlardan çok var. Bunu herkesin bilmesi lazım. Nasıl Fatih Sultan Mehmet, ondan sonra Abdülhamit, Turgut Özal ve Recep Tayip Erdoğan gibi liderler çıkardıysa bu topraklar, bundan sonra da yeni liderler çıkaracaktır” şeklinde konuştu.

AKP Ayvalık İlçe Başkanlığı’nda konuşan AKP Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Şimdi ise artık 50 ve 100 yıllık planları yapabilen bir ülke haline geldik. Biz bu 50 ve 100 yıllık planlarımıza odaklanarak büyümeye devam edersek, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girebilme hedefi çok uzun sürmeyecektir. Biz ülkemize, devletimize, milletimize inanıyoruz. İnşallah bu millet tarihteki gibi hak ettiği yere yeniden ulaşacaktır. Bunun mücadelesini de çok sıkı bir şekilde yapıyoruz.”

FATİH SULTAN MEHMET İLE ERDOĞAN’I BİR TUTTU

“Bizim devletlerimizi çok büyük devlet adamları yönetti. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetti. Alparslan, Anadolu’yu fethetti. Abdülhamit, tüm kriz ortamlarına rağmen yıllarca ülkeyi ayakta tuttu. Allah’ın izniyle Recep Tayyip Erdoğan da çok güçlü bir lider, çok güzel işler yaptı. Ama bazı zihniyetler sanıyorlar ki Recep Tayip Erdoğan gidince bu ülke kaosa sürüklenecek. Recep Tayyip Erdoğan’ı devirdiklerinde ülke düzelecek. Bakın bu ülkede Recep Tayyip Erdoğanlardan çok var. Bunu herkesin bilmesi lazım. Nasıl Fatih Sultan Mehmet, ondan sonra Abdülhamit, Turgut Özal ve Recep Tayip Erdoğan gibi liderler çıkardıysa bu topraklar, bundan sonra da yeni liderler çıkaracaktır. Hiç ümitsizliğe kapılmanın anlamı yok.”