AKP'li Çelik'ten Dendias'a sert tepki

AKP'li Çelik'ten Dendias'a sert tepki
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Bakan Çavuşoğlu ile basın toplantısında Türkiye'yi itham edici sözler kullanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'a sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

AKP'li Çelik'ten Dendias'a sert tepki

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, bugün Türkiye''ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu''yla gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında Türkiye hakkında skandal ifadeler kullandı.

Dendias, "Kıbrıs Cumhuriyeti''nin egemenlik haklarını ihlal eden eylem ve davranışlardan vazgeçilmesi gerekir. Bir kere daha ifade etmek isterim Yunanistan Türkiye''nin AB üyeliğini destekliyor. Biz inanıyoruz ki komşu üyeler olarak her iki taraf ve biz Türkiye''den çok fazla şey kazanabiliriz. Ancak biz buna karar verecek değiliz.Avrupa Konseyi''nde belirtildiği gibi vize serbestisi gibi önemli konuları ele almaya hazırız. Bu konuda her zaman olumlu tavır takındık. İnkar edilemez bir kural var. Avrupa müktesabatı da dahil, ilkelere saygı duymak gerekir. Bu da üye ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı duymaktan geçer" dedi. 

Dendias''ın bu sözlerinin ardından sinirlenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Dendias''ın Türkiye''yi itham eden açıklamalarına izin vermeyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Ben konuşmamda Yunanistan''ı itham edici ifadede bulunmadım. Niko Dendias maalesef ülkeme dönük olarak son derece kabul edilemez ithamlarda bulundu. Yunanistan''ın egemenlik haklarıyla ilgili konuştu, bunu kabul etmem mümkün değildir" dedi. 

Konuyla ilgili AKP Sözcüsü Ömer Çelik''ten de açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çelik, "Saygısızlık ve bağnazlık bir diplomasi yöntemi değildir. Saygısızlık ve diyalog yan yana durmaz. Bağnazlığın dolaştığı yerde diplomasi bulunmaz" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler