Eldivan Belediyesi'nde kurulan sözde mahkemenin ardından AKP İlçe Teşkilatı görevden alındı

Eldivan Belediyesi'nde kurulan sözde mahkemenin ardından AKP İlçe Teşkilatı görevden alındı
Çankırı'nın Eldivan ilçesinde AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın iki vatandaşı ilçeden kovmasının ardından, sözde mahkemeyi görüntülediği iddia edilen AKP İlçe Başkanı ve yönetimi görevden alındı.

Baran Furkan GÜL-YENİÇAĞ/ÖZEL HABER

Çankırı''nın Eldivan İlçesi''nde AKP''li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı''nın iki vatandaşı ilçeden kovmasının ardından AKP İlçe Başkanı Mehmet Arı ve yönetimi görevden alındı.

Eldivan''da eşi ile özel görüntüleri sosyal medyada yayılan bir vatandaş ile ilçede hurdacılık yapan başka bir vatandaş AKP''li Belediye Başkanı''nın makam odasında kurulan sözde mahkemede yargılanmış ve ilçeden gönderilmelerine karar verilmişti.

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı''nın makam odasında kurduğu sözde mahkemeye ilişkin görüntülerin Yeniçağ''da yayımlanmasının ardından olay büyük tepki toplamıştı. Yeniçağ''a konuşan Lafcı, "Mahkeme gibi bir durum söz konusu değil. Bunun talebi esnaf ve muhtarlardan geliyor. Bahsedilen videonun bir bölümünü izledim midem bulandı. Böyle bir adamın dükkanına nasıl çocuklarımızı göndereceğiz" açıklamasını yaparak kendini savunmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI

Ortaya çıkan görüntülerin infial yaratmasının ardından harekete geçen Çankırı Valiliği, söz konusu olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı''nca inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

İLÇE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Yaşanan gelişmelerin ardından AKP Genel Merkezi, Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı ve yönetimini görevden aldı.

MAHKEMEYİ GÖRÜNTÜLEDİ İDDİASI

Söz konusu karara ilişkin ortaya çarpıcı bir bilgi çıktı. Mehmet Arı''nın kurulan sözde mahkemeyi görüntülemesi nedeniyle görevden alındığı iddia edildi.

BELEDİYE BAŞKANINI KORUMAK İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?

AKP Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı ve yönetiminin, kurduğu mahkeme nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Eldivan Belediye Başkanı AKP''li Mustafa Lafcı''yı korumak için görevden alındığı iddia edildi.

Yapılan bu hamleyle Mustafa Lafcı''nın odaktan uzaklaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

İlgili Haberler