AKP'li Enasrioğlu'ndan ilginç ittifak yorumu

AKP'li Enasrioğlu'ndan ilginç ittifak yorumu
Daha önce katıldığı PKK cenazesiyle tepki çeken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AKP-MHP ittifakına ilişkin yaptığı açıklamada "CHP, HDP, Saadet Partisi, İYİ Parti, PKK, FETÖ bir araya geldi" dedi.

PKK'lı cenazesine katılması ve peşmerge başı Barzani'ye sahip çıkmasıyla gündeme gelen AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İYİ, Parti, CHP ve Saadet Partisi'ni hedef aldı. AKP-MHP ittifakına ilişkin açıklamada bulunan Ensarioğlu, "CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, HDP, PKK, FETÖ bir araya geldi" ifadelerini kullandı.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Ensarioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Cumhur ittifakı gündeme geldikten sonra 1991’deki MHP-Saadet Partisi ittifakının doğu ve güneydoğuda yaşadığı hezimet referans alınarak bugün de benzer bir sonuç doğuracağı üzerinden algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu keyfi bir ittifak değil. Yeni bir seçim sistemi var. Cumhurbaşkanlığı sistemi gereği yüzde 50+1 gerek. Bu nedenle nasıl bugün CHP, HDP, Saadet Partisi, İYİ Parti, PKK, FETÖ, iç güçler, dış güçler, ne kadar şer ittifakı dediğimiz grup varsa bir araya gelip “Erdoğan’a karşı aday çıkaralım” diyorsa Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi büyütme, milli manevi değerlere sahip çıkma çabası ve yürüttüğü siyaseti doğru gören MHP veyahut BBP’nin Tayyip Bey’e kendini yakın görüp destek olmasından doğal bir şey olamaz. AK Parti Genel Başkanı’nın, Cumhurbaşkanlığına destek veriyorlar. Siz birileri size destek verirken bu desteği almayayım mı diyeceksiniz."

İlgili Haberler