Terörist taziyesine katılan AKP'li Ensarioğlu: "Yaptığım suç değil"

Terörist taziyesine katılan AKP'li Ensarioğlu: "Yaptığım suç değil"
Geçtiğimiz günlerde Mehmetçikle girdiği çatışmada öldürülen teröristin taziyesine katıldığı ortaya çıkan AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, daha önce de bu gibi taziyelere katıldığını ve yaptığının suç olmadığını söyledi.

"BİRKAÇ KEZ KATILDIM"

PKK'lı teröristler için kurulan taziye çadırına gidip başsağlığı dilediği ortay açıkan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, birkaç kez taziyeye katıldığını anlatırken şöyle devam etti:

"Katıldığım bütün taziyeler Şengal’de ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü YPG’lilerin taziyeleriydi ve ailesini babasını tanıdığım insanlardı. Ailesine taziyeye gittim Bundan hiç gocunmam, çekinmem ve bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil. Ama ana muhalefet ve muhalefetin AK Parti hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların bu tür ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki, bundan bir şey çıkmaz. Bu memleketin hayrına siyaset üretsinler, bizim muhalefete ihtiyacımız vardır."

ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEDİ

AKP milletvekili Ensarioğlu, çözüm sürecine de değinirken partisinin bunu başlattığı günden itibaren hiç bir zaman 'Çözüm sürecini bitiyorum, bitireceğim, bitirdim demediğini' kaydederek, şöyle devam etti:

"İnsanların yaşamına değer biçti. İnsanların ölmemesine, anne ve babaların gözyaşlarının dinmesine, bu memlekette çatışma olmaması için yürekli bir şekilde bir süreç başlattı. Bu sürecin arkasında, bunda sorun yok. Terörle mücadele ayrı bir şeydir, bu milletin can ve mal güvenliğini korumak da hükümetin görevidir. Bizler eğer silah bırakacaksak, sayın Başbakanımız Mardin’de süreçle ilgili 10 maddeyi açıklarken söyledi. Bugünden itibaren silah bırakmazsa muhatabımız değil dedi. Silah bırakacaksa, samimi bir şekilde gereğini yapacaksa tabi ki muhataptır. Silahlı bırakmayacaksa biz bu süreci halkla yürüteceğiz."

İlgili Haberler