AKP'li Ensarioğlu: "Referanduma karışmamız yanlış"

AKP'li Ensarioğlu: "Referanduma karışmamız yanlış"
AKP Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, peşmergenin Irak'ın kuzeyinde yapmayı planladığı sözde bağımsızlık referandumu için "ABD’ye rest çeken Barzani bizden mi korkacak? Aksine Kerkük’ün Kürt bölgesinde kalması bizim açımızdan çok daha iyidir" dedi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklamalarını köşesine taşıdı.

"AK Parti milletvekillerinin tamamı destek veriyor mu?" sorusuna cevap arayan Sarıkaya, Ensarioğlu'nun "Referanduma karşı çıkmamız yanlış" dediğini aktararak AKP'de referanduma sıcak bakanların sayısının az olmadığını ileri sürdü.

"BARZANİ BİZDEN Mİ KORKACAK?"

Sarıkaya'nın ‘Referanduma karşı çıkmamız yanlış...’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

HÜKÜMETİN, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumuna karşı duruşuna, AK Parti milletvekillerinin tamamı destek veriyor mu?

Şunu belirteyim, AK Parti’de hükümetin aksi görüşünde olanların sayısı az değil...

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da bunu açıkça ifade edenlerden biri...

Ensarioğlu dünkü sohbetimizde görüşünü söylemekten kaçınmadı, bu noktaya nasıl gelindiğini anımsatarak söze girdi:

“Bu noktaya gelinmesine Bağdat’ın mezhebi yönetim tarzı, Kürtleri ve Türkmenleri dışlayan tutumu neden oldu. Türkiye’nin Erbil’le yaptığı petrol anlaşması da Bağdat ile arasının açılmasını hızlandıran faktördü.”

“Bu konuda ABD’ye rest çeken Barzani bizden mi korkacak? Aksine Kerkük’ün Kürt bölgesinde kalması bizim açımızdan çok daha iyidir. Arap bölgesinde kalırsa petrolün taşınmasında problem olur. Kürt bölgesinde kalırsa bugüne kadar yaptığımız gibi hem pazarlarız hem de çıkarırız. Barzani geçmişte bu konuda ABD’yi karşısına alma pahasına Türkiye ile petrol anlaşması imzaladı.”

İlgili Haberler