AKP'li Metiner, Davutoğlu'na sert çıktı Barzani'yi savundu

AKP'li Metiner, Davutoğlu'na sert çıktı Barzani'yi savundu
Eski Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarını "Hiçbir AKP'li milletvekilinin bunun dışında seçenekler sunmaya hakkı yoktur" sözleriyle eleştirirken peşmerge başı Barzani'nin varlığından rahatsızlık duymadıklarını söyledi.

AKP'li Metiner düzenlediği basın toplantısında, Davutoğlu'nun Kerkük'le ilgili attığı önerilerinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Ahmet Davutoğlu eski genel başkanımız ve Başbakanımızdır ama an itibariyle partimizin bir milletvekilidir. Partimizin politikalarını liderimiz ortaya koymuştur. Hiçbir AK Parti'li milletvekilinin bunun dışında seçenekler sunmaya hakkı yoktur. Eski ünvanına dayanarak hiç kimsenin yapması doğru değildir. Kendi kişisel fikirlerini elbette söyleme hakkına sahiptir ama Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu politikaların dışında hiçbirimizin, hiç bir AK Parti'li milletvekilinin bir şey söyleme hakkı yoktur."

'BARZANİ'NİN VARLIĞINDAN RAHATSIZLIK DUYMUYORUZ'

Kerkük başta olmak üzere Peşmerge'nin elindeki şehirlerin Irak ordusu tarafından ele geçirildiğini belirten Metiner, Barzani yönetiminin 2014'teki sınırlarına geri çekildiğini bildirdi.

Metiner, AKP hükümeti olarak ne Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin kazanımından ne de peşmerge başı Mesud Barzani'nin varlığından rahatsızlık duyduklarını ekledi. Metiner, Barzani yönetimi ile herkesten daha fazla ve önce işbirliği yaptıklarını, Erbil hükümetini hiçbir zaman Bağdat hükümetine ezdirmediklerini vurguladı.

'ŞEHİRLERİ KÜRT-TÜRK DİYE TANIMLAYAMAYIZ'

"Kerkük için 'Türkmen şehri' diyenler de 'Kürt şehri' diyenler de dillerine dikkat etmelidir" diyen Metiner sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirlerin etnik temelli tanımlanması yanlıştır. Bunu Türkiye'ye de uyarlarsak; İstanbul ne kadar Türk ise Diyarbakır da o kadar Türk'tür, İstanbul ne kadar Kürt ise Diyarbakır da o kadar Kürt'tür. Şehirlerimizi Türk-Kürt, Sünni-Şii ekseninde tanımlayamayız. Türkiye hepimizin ortak vatanıdır, sadece Türklerin devleti ve vatanı değildir, Kürtlerin de bu ülkede yaşayan bütün unsurların da vatanıdır. Devlet ve bayrak, Kürtlerin de devleti ve bayrağıdır. Mezhepçi bakış açısını bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür."

İlgili Haberler