AKP'li belediye 28 adet kamu arazisini satışa çıkardı

AKP'li belediye 28 adet kamu arazisini satışa çıkardı
Okçuluk tesisi için 60 milyon TL bütçe ayıran Şahinbey Belediyesi, ‘kaynak yok’ deyip, 28 adet kamu arazisini satışa çıkarmıştı. Belediye CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan “Kentin geleceği satılıyor” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi, 2022 mali yılı performans esaslı bütçesinin görüşmeleri başladı. 1 milyar 600 milyon TL olarak öngörülen bütçede, Orta Asya Vadisi Binicilik ve Geleneksel Okçuluk Kompleksi Projesi için 60 milyon TL ödenek ayrıldı. 

Belediye, dün 28 adet kamu arazisini "kaynak yok" gerekçesiyle satışa çıkardığını duyurdu. Söz konusu arsaların satışları 27 Ekim 2021''de yapılacak. Okçuluk Tesisi için 60 Milyon TL''nin ayrılırken kaynak olmadığı gerekçesiyle kamu arazilerinin satışa çıkarılması tepkiyle karşılandı.

OKÇULUK TESİSİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Şahinbey Belediyesi''nin 2022 mali yılı performans esaslı bütçesinde, muhtelif mahallelerde 13 park yapım işine 15 milyon 800 bin TL ayrılırken, tesisin de yapılacağı Yamaçtepe Mahallesi''nde ise 22 derslik iki okul için 14 milyon TL ödenek planlandı. Orta Asya Vadisi (Otağlar ve Binicilik Tesisi) Projesi için 60 milyon TL ödenek ayrıldı. Olayın kamuoyuna duyurulmasının ardından Şahin Belediyesi, 10 Ekim''de ihalenin iptalini onayladı. İptal gerekçesi ise “ihaleye geçerli teklif veren istekli çıkmaması” olarak açıklandı. Şahinbey Belediyesi dün 28 adet kamu arazisini "kaynak yok" gerekçesiyle satışa çıkardığını duyurdu. Söz konusu arsaların satışları 27 Ekim 2021''de yapılacak.

"KENTİN GELECEĞİ SATILIYOR"

Şahinbey Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan, mecliste söz konusu durumu dile getirdiklerinde ''halka para lazım'' cevabını aldıklarını aktardı. Okçuluk tesisi için 60 Milyon TL bütçe ayrıldığını hatırlatan Şencan, "Kentin malının birkaç kişiye satılmasına karşıyız. Belediyecilik, elindeki imkanlarla en iyisini yapabilmektir. Performans esaslı bütçede 1 milyar 600 milyon TL öngörülüyor. Bunun 700 milyon TL’si arsa satışından bekleniyor. Belediye bu yaptığıyla kentin geleceğini satıyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler