AKP'li vekilden dikkat çeken 'polis' çıkışı

AKP'li vekilden dikkat çeken 'polis' çıkışı
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin gündemine oturan iki olaya tepki gösterdi. Yeneroğlu, hakim ve savcıların görevini yerine getirmediğini söyledi.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, kişisel Twitter hesabında Türkiye'de yaşanan iki olaya tepki gösterdi.

İlk paylaşımında işkence yapan polislerin ceza bile almadan görece devam ettiğini belirten Yeneroğlu, şu açıklamada bulundu:

"İşkence yaptıktan sonra ceza bile almadan görevine devam eden polisler var ülkemde. Olmamalı!!
Tüm delilleriyle ortada olan işkenceye rağmen, işkenceyi hafife alıp üzerine düşeni yapmayan savcı ve hakim var ülkemde. Olmamalı!
"

Yeneroğlu’nun tepki gösterdiği bir diğer olay ise İstanbul'da Özbekistan uyruklu bir kadının 4 saat alıkonulup tecavüz edilmesi.

T24'ün haberine göre olaya ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada karar çıkmış; mahkeme, sanık polis Şeref Ş.'yi 'Cinsel saldırı', 'İrtikap' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, Ahmet B., Enes S. Ve Yaşar S.’yi de, 'Suçu bildirmeme' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti verdiği bu hapis cezası ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.Sanık İsmail K., ise beraat etmişti.

AKP'li Yeneroğlu, bu olaya ilişkin ise Twitter'dan şu paylaşımda bulundu:

"Bir kadına tecavüz edilmesine şahit olup sessiz kalan ve göreve devam eden polisler var ülkemde."

LEVENT GÖK'Ü ZİYARET ETMİŞTİ

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde linç girişimine uğrayan CHP'li TBMM Başkanvekili Levent Gök'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.

CHP'li Gök ise katıldığı bir televizyon programında saldırıdan sonra kendisini önce telefonla arayıp ardından ziyarete gelen AKP'li Mustafa Yeneroğlu için "Mustafa Yeneroğlu çok özel bir milletvekilidir. Çok sorumlu bir siyasetçi. Benim açımdan çok değerli bir ziyaret oldu. Bir CHP'li vekille AKP'li vekil bu üzücü hadisede yan yana gelebiliyorlar. Sayın Yeneroğlu'nun dünkü ziyareti çok kıymetlidir. Onun için kendisine sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuşmuştu.