AKP'li yeni başkan: "Belediyeyi yerinde bulduğuma şükrediyorum"

AKP'li yeni başkan: "Belediyeyi yerinde bulduğuma şükrediyorum"
31 Mart yerel seçimlerinde Sakarya Karasu'ya başkan seçilen İshak Sarı, eski AKP'li başkanı eleştirdi. Sarı, belediyenin borçlarının fazlalığına dikkat çekerek, "Belediyeyi yerinde bulmamak da vardı. Ona da şükrediyorum" dedi.

Yerel seçimlerde belediyeyi, AKP'li Mehmet İspiroğlu'ndan devralan Sakarya'nın Karasu İlçesi'nin AKP'li Belediye Başkanı İshak Sarı, eski yönetimi ve partili başkanını eleştirdi.

Sarı, partisinin İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada "Devraldığımız Ak Parti, belediyeciliği değildir. Son beş yılda sadece partimizin etiketi kullanıldı. Belediyeyi yerinde bulmamak da vardı. Ona da şükrediyorum. 387 personel ve üç aylık birikmiş 2.5 milyon maaş borcu var. Toplam devreden borç ise 130 milyon lira. Eşikten beşiğe adam başına 2 bin lira borç. Anadolu'nun birçok ilinden daha borçluyuz. Bu borçlar 5 yılda yapıldı. Peki bu ilçede ne yapıldı? Var mı bir şey? Ben göremiyorum. Karasu'da nereye dokunursanız orası patlak.  Bu tablo, ibret vericidir" dedi. 

Sözcü'de yer alan habere göre, Sarı milyonlarca lira verilerek alınan araçların hurdaya döndüğünü de vurgulayarak, "Gavur olsa böyle kullanmaz. Hani Müslümanlık, hani ahlak" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Karasu Belediyesi'nin İller Bankası'ndan kullandığı 46 milyon liralık kredi için AKP'li eski başkan İspiroğlu hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan dava açılmıştı.