AKP’nin anket şirketi: “Sürpriz bir seçim bekliyorum”

AKP’nin anket şirketi: “Sürpriz bir seçim bekliyorum”
AKP ile çalışan GENAR Araştırma Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, yerel seçim sürecinin genel seçim havasında geçtiğini belirtirken, “Şehirlerde bir iki puanla kazanmalar ve kaybetmeler olacak. Sürpriz bir seçim bekliyorum” dedi.

Araştırma şirketlerinin yerel seçimlere yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Son anket sonuçları ve araştırma şirketlerinin yöneticilerinin açıklamaları gündem oluşturmaya devam ediyor.

AKP ile çalışan GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar beklediğini belirterek, “31 Mart seçimleri 50 ile 48'in mücadelesi olacak, 25 ile 50'nin mücadelesi olmayacak" dedi.

“GENEL SEÇİM HAVASINDA GEÇİYOR”

Aktaş, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi'nin İzmir'de bir otelde düzenlediği "2019 Yerel Seçimlere Doğru Değerlendirmeler" başlıklı toplantısına katıldı. Yerel seçim sürecinin genel seçim havasında geçtiğini ifade eden Aktaş, geçmişte yerel seçimler öncesi siyasi partilerin köprü ve yol gibi temel hizmetleri vaat olarak söylediğini, bu seçim öncesi bu tip vaatlerin geri planda kaldığını kaydetti. Bunun, AKP'nin temel hizmetlerdeki yatırımları büyük oranda tamamlamasından kaynaklandığını savunan Aktaş, artık seçmenin büyük vizyonlu projelerle ilgilenmediğini öne sürdü.

“KATILIM YÜZDE 80 OLACAK”

Seçimlere katılım oranının yüzde 80 olacağını düşündüğünü dile getiren Aktaş, “CHP ve AKP seçmeninin ciddi bir sandığa gitmeme ve geri durma eğilimi var. Seçime gitmeden önce iki partinin de yapacağı şey galiba, başka partilerden oy almak yerine daha çok kendi partililerini sandığa gitme konusunda ikna etmek olacak. Hangi parti kararsız seçmenini sandığa götürürse o başarılı olur” diye konuştu. Partilerin seçim stratejilerini değerlendiren Aktaş, şunları kaydetti:

“SÜRPRİZ BİR SEÇİM BEKLİYORUM”

“İttifak olmasaydı seçim sonuçlarına ilişkin çok iddialı cümle kurabilirdim. 'Bir önceki seçimle aynı, tekrarlanır' gibi. Şehirlerin çoğunda 45-49, 48-51 gibi, arada başka parti varsa 44-50 gibi oranlar var. Şehirlerde bir iki puanla kazanmalar ve kaybetmeler olacak. Sürpriz bir seçim bekliyorum. 31 Mart seçimleri 50 ile 48'in mücadelesi olacak, 25 ile 50'nin mücadelesi olmayacak.”