AKP'nin borç yapılandırma vaadine tepki: "Sağ cepteki borcu sol cebe aktaralım"

AKP'nin borç yapılandırma vaadine tepki: "Sağ cepteki borcu sol cebe aktaralım"
CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı borç yapılandırma vaadini “Sağ cebindeki borcu sol cebine aktaralım” olarak değerlendirdi.

Meclis’te konuşan CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, AKP’nin 31 milyon vatandaşın borcunu yapılandırma vaadine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında açıkladığı vaadin, seçim yatırımı olduğunu savunan Sancar, “Başka bankalardan kredi bulalım, sağ cebindeki borcu sol cebine aktaralım” diyerek tepki gösterdi.

Hükümetin tek derdinin 31 Mart seçimlerini kazanmak olduğunu söyleyen CHP’li vekil, borç yapılandırma söylemine ilişkin “1 Nisan’a kadar nefes aldıralım. 1 Nisan’dan sonra batarsa batsın, yatarsa yatsın yeter ki biz bir dönem daha yerel iktidarı ele alalım” değerlendirmesinde bulundu.

"1 NİSAN'DAN SONRA BATARSA BATSIN"

Sancar’ın açıklamaları şöyle:

"Vatandaşın mutfağına ateş girmiş, biz hale tek adam rejimine nasıl kadro açarız onun derdine düşmüşüz. Resmi kayıtlara göre 31 milyon vatandaşımızın borçlu olduğu bir ülkede bugün bunları konuşmamalıyız. Ama yerel seçim önü üzülüyorum ki sizlere iktidarın seçim vaadini arz edeyim.

Belediye seçimiyle ne alakası var bilmiyorum ama diyor ki Sayın Cumhurbaşkanımız; “31 milyon vatandaşımız borçlu, buna bir çözüm bulalım.” Başka bankalardan kredi bulalım, sağ cebindeki borcu sol cebine aktaralım. 1 Nisan’a kadar nefes aldıralım. 1 Nisan’dan sonra batarsa batsın, yatarsa yatsın yeter ki biz bir dönem daha yerel iktidarı ele alalım.”

İlgili Haberler