AKP'nin eski çözüm ortağı HDP'den Erdoğan'a yanıt: İmralı ile görüşürseniz sonuna kadar destekleriz

AKP'nin eski çözüm ortağı HDP'den Erdoğan'a yanıt: İmralı ile görüşürseniz sonuna kadar destekleriz
Partisinin grup toplantısında konuşan HDP'li Pervin Buldan, "İmralı'da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın "İmralı" sözlerine yanıt verdi. Pervin Buldan, "İmralı''da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz" dedi.

Odatv''nin aktardığına göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis''teki grup toplantısında konuştu.

Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, geçen hafta yaptığı ve terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş''ı işaret ettiği “Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı''dakine verecek. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar” sözlerine yanıt verdi.

Buldan konuyla ilgili "Bu çerçevede İmralı''da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz. Ancak, bir taraftan mutlak tecridi uygulamaya devam edenlerin diğer taraftan İmralı''dan söz etmelerini samimi bulmadığımızı ifade etmek isterim" diye konuştu.

HDP''nin demokratik siyaseti tercih edenlerin mücadele ettiği bir parti olduğunu ifade eden Buldan şunları söyledi:

"Toplumsal barış için, demokratik çözüm için diyalog ve müzakereye dayalı yöntem tek çözüm yoludur. Bu çerçevede İmralı''da yürütülecek diyalog görüşmelerini sonuna kadar destekleriz. Ancak, bir taraftan mutlak tecriti uygulamaya devam edenlerin diğer taraftan İmralı''dan söz etmelerini samimi bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bir tarafta rehin tutulan demokratik siyasetçiler, Demirtaş, Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve tüm arkadaşlarımız; diğer tarafta ise İmralı’da ağırlaştırılmış tecrit... Sürdürülen bu iki durumu da, bu iki durum üzerinden yürütülen tartışmayı da doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. Biz demokratik müzakerenin ve onurlu bir barışın zeminini yaratma konusunda kararlıyız. HDP halkın sesini, barış taleplerini Meclis''e taşımak üzere yola çıkan köklü bir partidir."

İlgili Haberler