AKP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu

AKP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu
AKP, Meclis Başkanlığı için İzmir Milletvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım'ı aday gösterme kararı aldı.

Meclis bugün yemin töreni için toplanıyor. AKP grubunda önce son Başbakan Binali Yıldırım, ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Son Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP’nin Meclis Başkanı adayı olacağı kesinleşti.

Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

AKP'nin 24 Haziran'daki ittifak ortağı MHP, TBMM Başkanlığı seçiminde bir aday göstermeyeceğini, Cumhur İttifakı'ndaki ortağının adayına destek vereceğini açıklamıştı.

YILDIRIM'DAN İLK YORUM

Yıldırım, adaylığıyla ilgili açıklamada, "Vatana millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir. İlk turda sonuçlanır mı bilemem, ben karar veremem. Allah bir kapıyı açtı, gidiyoruz" dedi.

AKP Grup Başbakanı Naci Bostancı ve grup başkanvekilleri, Yıldırım'ın Meclis Başkanı adaylık başvurusunu TBMM Başkanlığı'na sundu.