Aksaray'da miras kavgası: 1 ölü, 6 yaralı

Aksaray'da miras kavgası: 1 ölü, 6 yaralı
Aksaray'da, miras sebebiyle aile arasında çıkan kavgada Döndü Ç. (45), kayınpederi Cemal Ç.'nin (89) rastgele salladığı bıçağın göğsüne saplanması sonucu yaşamını yitirdi. Olayda Cemal Ç. ile 2 oğlu, 2 torunu ve 1 kızı da sopa ve bıçak darbeleriyle yaralandı. Cemal Ç. ile oğlu Muammer Ç., hastanede tedavilerinin ardından gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde, Laleli Mahallesi''nde yaşandı. Cemal Ç., birlikte yaşadığı kızı Gülsever E. (65) ile aracıyla evinin önüne geldi. Bu sırada yanlarına, Cemal Ç.''nin aynı sokakta oturan oğulları Muammer Ç. (52) ve Mustafa Ç. (55) geldi. İddiaya göre baba ve çocukları arasında evin arkasındaki miras kalan 2 hektar arazinin satılıp, satılmaması konusunda tartışma başladı. 

Olay kısa sürede büyürken, kavgaya Muammer Ç.''nin eşi Döndü Ç., oğulları Mustafa Ç. (28) ve Süleyman Ç. (18) de dahil oldu. Sopa da kullanılan kavgada Cemal Ç., kendisini savunmak için rastgele salladığı bıçağı, gelini Döndü Ç.''nin göğsüne sapladı. Kavga, çevredekilerin ihbarı sonucu olay yerine gelen polisin müdahalesiyle sona erdi. 

Sopa darbeleriyle yaralanan Cemal Ç. ile göğsünden bıçaklanan gelini Döndü Ç., arbedede bıçak darbesiyle sol göğsünde kesi oluşan torunu Süleyman Ç., sol elinde bıçak kesisi olan ve başına sopayla vurulan oğlu Muammer Ç., sopa darbeleri alan oğlu Mustafa Ç., torunu Mustafa Ç. ve kızı Gülsever E., ambulanslar ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne kaldırıldı. 

Döndü Ç., doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Tedavileri tamamlanan Cemal Ç. ile oğlu Muammer Ç. ise gözaltına alındı. Diğer yaralıların da tedavileri tamamlandıktan sonra gözaltına alınacağı öğrenildi. (DHA)