Akşener: Erdoğan, Engin Altan'a 'Ertuğrul Gazi' muamelesi yapıyor

Akşener: Erdoğan, Engin Altan'a 'Ertuğrul Gazi' muamelesi yapıyor
Haftalık gündem toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dizi oyuncusu Engin Altan'a 'Ertuğrul Gazi' muamelesi yaptığını ve Türk tarihini dizilerden öğrendiğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde haftalık gündem toplantısı düzenledi.

Yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Akşener, Erdoğan'ın Türk tarihini dizilerden öğrendiğini ve oyuncu Engin Altan'a Ertuğrul Gazi muamelesi yaptığını ifade etti.

Akşener ayrıca, İlber Ortaylı'ya ödül veren Erdoğan'ın ünlü tarihçinin tek bir kitabını okumadığını savundu.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"ENGİN ALTAN'A BEDEN DİLİYLE ERTUĞRUL GAZİ MUAMELESİ YAPIYOR"

Tarih dizilerden mi öğrenilir? E bunlar öğreniyor. Osmanlı'nın kuruluşunu dizilerden, Diriliş'ten; Kanuni'nin hayatını Hürrem'den öğrenmeye kalkan dizi entelleri oldunuz. Bunu gençlere söylüyorum: Dizi oyuncusu Engin Altan kardeşime, 'Ertuğrul Gazi' muamelesi yapan bir Cumhurbaşkanımız var. Siz hiç o dizi oyuncusu karşısında sayın Erdoğan'ın beden diline baktınız mı? Bakmadıysanız girin hemen internete, göreceksiniz. Dizi oyuncusuna tarihi kahraman muamelesi gösterenler bu güzel vatanın şanlı tarihini de dizilerden öğreniyor. 

resized_5d6de-f875dirilisss.jpg

"ORTAYLI'NIN TEK BİR KİTABINI OKUMAMIŞTIR"

Tarih öğreneceksen bizim dünya çapında tarihçilerimiz var. Bir kısmı da benim hocalarım oldular. Onlardan öğren, onlardan oku. İlber Hoca'dan oku. İlber Hocamıza ödül verdin, güzel ettin, iyi ettin. Peki bir tek kitabını, bir tek sayfasını karıştırdın mı sen? Yok, hayır. İlle de dizilerden öğrenecek.

İlgili Haberler