Akşener, Oğan, Halaçoğlu ve Ok'tan Bahçeli'ye çok sert tepki

Akşener, Oğan, Halaçoğlu ve Ok'tan Bahçeli'ye çok sert tepki
Bahçeli'nin AKP ile el sıkışmasına MHP Genel Başkan Adayları Oğan ve Akşener, MHP'li Milletvekilleri Halaçoğlu ve Ok'tan çok sert tepki geldi.

Devlet Bahçeli'nin yoğun çabaları sonucu TBMM'ye sunulan Anayasa değişikliği teklifine MHP'lilerden tepki geldi.

İşte o tepkiler:

Meral Akşener: MHP sözcüleri AKP demeyi bırakmış. Anayasa teklifini sahiplenme konusunda AKP mensuplarını geride bırakacaklar gibi görünüyor. MHP sözcülerini tebrik ediyorum. 'Kolutuğumun bekası' sağlanmış. 'Al başkanlığı ver koltuğumu' hallolmuş.

Sinan Oğan: Ülke maalesef ki MHP'nin desteğiyle diktatörlüğe doğru tam gaz gidiyor. Sistem Türk tipi değil Ortadoğu ve Güney Amerika'ya özgü diktatörlük sistemine yol açacak bir yapıdır. Getirilen sistem federasyonun bir adım ötesinde durmaktadır. Ülkücüler kandırılmıştır.

Yusuf Halaçoğlu: Cumhurbaşkanının istediği kanun çıkacak, onun dışında bir kanun çıkma ihtimali yok. Daha sonra ilk dört maddeyi değiştirmek işten bile değil. Bu Türkiye'nin idam fermanından başka bir şey değil.

İsmail Ok: Yasamanın ve yürütmenin tek kişinin eline geçtiği bir tek adam yönetimidir. Tek adamlı devlet yönetim şekline öykünen bu rejim değişikliğine Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak asla müsaade etmeyeceğiz. Tarih tek adam rejimini dayatan ve buna karşı mücadele edenleri not edecektir.

İlgili Haberler