Akşener'e salgın politikalarından dert yanan esnaf: Bizim aklımızla dalga geçiyorlar

Akşener'e salgın politikalarından dert yanan esnaf: Bizim aklımızla dalga geçiyorlar
Kozmetik dükkanı işleten bir kadın esnaf AKP’nin pandemi politikalarının kendilerini mahvettiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Pandemiden dolayı dükkanı kapattırdılar, destek yok, ödenek yok. Bize tek seferliğine sunulan 3 bin lirayla mı kira mı, elektriği mi, suyu mu ödeyeceğim? Bizim zekamızla dalga geçiyorlar.”

 

 

SANAYİDEKİ ESNAFLAR BİR YILDIR SİFTAH YAPAMIYOR
Akşener Niğde gezisinde sanayicilerin sorunlarını da dinledi. Sanayicilerin sorunlarının çok ancak sorunları çözen kimselerin olmadığını söyleyen esnaf, “Belirli insanlar belli raylara oturmuşlar, buradaki 4 tane fakir esnaf ise 3 liradan alıp 5 liraya satabiliyor bu çok büyük bir sorun, buna çare bulmak gerekir. 3 lirayla 5 lirayla bu çark dönmez. Buradaki fakir esnaflar bir yıldır siftah yapamıyor” dedi. Bir diğer sanayici ise: “Sanayiyi yaptırdığımız zaman şehrin dışında olduğu için halkımız buraya gelmiyordu. Burada 50 senedir çalışıp, üretiyoruz ve konum olarak şehrin ortası oldu, değerlendi. Şimdi burası da elimizden yok pahasına gidiyor” ifadelerini kullandı.


“ARTIK HER ŞEYDEN FERAGAT EDİYORUZ”
Sanayinin ardından Niğde merkeze geçen Akşener burada da esnafların sorunlarını dinledi. Kuruyemiş dükkanı işleten esnaf Akşener’e sorunlarını şu sözlerle aktardı: “Piyasaya bakılırsa çok şükür diyoruz ama sıkıntılarımız esnaf olarak da vatandaş olarak da var. Vatandaş olarak alım gücümüz düştü. Markete gidiyoruz 3 lira olan bir ürün 10 lira oldu. 50 liraya dolan poşet 150 liraya doluyor. Ayda bir kez et alabiliyorum. Eşim çalışmıyor, evim kira geçinmeye çalışıyorum. Çocuklarımızın bir ihtiyacı olduğu zaman kredi kartıyla karşılayabiliyoruz, kartımızdaki borç hiç bitmiyor. 10 yıldır kendime hiçbir şey almıyorum, artık her şeyden feragat ediyoruz.


“BİZİM AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR”
Kozmetik dükkanı işleten bir kadın esnaf ise AKP’nin pandemi politikalarının kendilerini mahvettiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Pandemiden dolayı dükkanı kapattırdılar, destek yok, ödenek yok. Son bir buçuk yıldır çektiğim sıkıntı kadar sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Bize tek seferliğine sunulan 3 bin lirayla mı kira mı, elektriği mi, suyu mu ödeyeceğim? Mümkün değil. Bizim zekamızla dalga geçiyorlar.

İlgili Haberler