Albayrak: "Öyle bir dönemde göreve geldik ki"

Albayrak: "Öyle bir dönemde göreve geldik ki"
'Türkiye 2023' zirvesinde konuşan Berat Albayrak, "Çok kısa vadeli diye stratejiler belirledik. Çok kısa diye strateji mi olur? Ama öyle bir dönemde göreve geldik ki böyle yapmak zorunda kaldık" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye 2023' zirvesinde konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Albayrak, "Öyle bir dönemde göreve geldik ki kısa vadeli stratejiler belirlemek zorunda kaldık" dedi.

Bakan Berat Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Olumsuz hava dağılmaya başladı. Yatırımcıların ülkemize olan güveni her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye’nin son dönemde karşılaştığı tüm bu ataklarla herhangi sıradan bir ülke karşı karşıya kalsaydı çok büyük bir krizin ortasında kalırdı.

Aşağı yönlü seyir kendisini göstermeye başladı. Bu sürecin attığımız adımlarla daha da sağlam bir şekilde gerçekleşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ekonomik programla güven olacak.

Bir kaç gün önce açıklanan rakamlara göre Türkiye uzun yıllar sonra Ağustos ayında 2.6 milyar dolarlık bir cari fazla vererek önemli bir başarıya imza attı. Bu dengelenme sürecinin arzu ettiğimiz şekilde devam ettiğini ortaya koyuyor. Tüm alanlarda alt yapımızı buna göre kurgulandırmamız gerekiyor. Gerekli insan gücüne sahip bir ülkeyiz. Yeterki gerekli iradeyi ortaya koyalım."

"ÖYLE BİR DÖNEMDE GÖREVE GELDİK Kİ"

"Öyle bir dönemde başladık ki çok kısa vadeli diye stratejiler belirledik. Çok kısa diye strateji mi olur? Ama öyle bir dönemde göreve geldik ki böyle yapmak zorunda kaldık. Hal yasasını çok yakın zamanda TBMM’ye geleceğini biliyoruz. İnşallah artık komisyonculuk tarihe karışacak. Türkiye’de bu ekosistemin kurulması sadece enflasyon açısından değil gıda fiyatlarına çok makul düzeyde erişilmesi açısından da önemli. Tarladan çatala kadar çok yetkin, çok kritik bir sistem oluşturacağız. Reel sektöre destek vermeye devam edeceğiz.

Ağustos ayı içinde yaşanan süreç Türkiye’nin maruz kaldığı en büyük ekonomik operasyondur. Saldırıları büyük bir başarı ile beklenenin altında hasarla atlattık.  Tüm bu süreçleri detaylı olarak takip ediyoruz, tartışıyoruz. Devreye sokmamız gereken aksiyon planlarını adım adım devreye sokuyoruz. Her geçen yıl çok daha güçlü adımlarla çok daha güçlü ve pozitif ayrışacağı yeni bir sürecin arifesindeyiz."