ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES nedir? ALES açıklandı mı?

ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES nedir? ALES açıklandı mı?
ÖSYM tarafından düzenlenen ALES sınavı için başvuru tarihlerinin yakınlaşmasının ardından internette birçok kişi “ALES 2020 başvuruları ne zaman?” sorusunu aramaya başladı. Peki, ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES açıklandı mı?, ALES nedir? Detaylar haberimizde...

ALES 2020 başvuruları ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2020-ALES/1 başvuru tarihlerinin yaklaştı. Vatandaşlar, internette “ALES 2020 başvuruları ne zaman?” sorusunu aramaya başladı. Peki, ALES 2020 başvuruları ne zaman? ALES açıklandı mı?, ALES nedir?

ALES 2020 BAŞVURULARI NE ZAMAN

ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre, 2020-ALES/1 sınavı için başvurular 13-23 Mart tarihlerinde alınmaya başlanacak.  Başvuru yapan adaylar, ALES sınavına ise 3 Mayıs tarihinde girecek.

ALES NEDİR

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır.

Vatandaşlar, doktora başvuruları için de ALES’e girmek zorunda. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanabilmek için, alanındaki puan türünde yüz üzerinden yetmiş puan alan adaylar ALES’ten başarılı sayılıyor.