Ali Erbaş'ın görevimi yapıyorum sözlerine İYİ Partili Çıray'dan tepki

Ali Erbaş'ın görevimi yapıyorum sözlerine İYİ Partili Çıray'dan tepki
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yaptığı yazılı açıklamaya cevap verdi. Çıray, "Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret edeceksin, diğer yandan Ayasofya’nın ibadete açılış ‘siyasi istismar gösterisinde’ kılıçla bir şeyhülislâm havasında minbere çıkacaksın" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Aysofya'nın açılışında Diyanet'in Cuma hutbesini terke ederek "Vâkıfın şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" ifadelerini kullanmıştı. Erbaş'ın bu sözleri "Atatürk'ü hedef aldı" şeklinde yorumlanırken tepkiler de beraberinde geldi.

Öte yandan Erbaş, söz konusu tartışmalara ilişkin Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yazılı bir açıklamada bulunarak cevap verdi.

Anka'da yer alan habere göre, İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Diyanet İşleri Başkanı'nın bu açıklamalarına tepki gösterdi. Çıray, Erbaş'ın "mugalata" (yanıltmaca) yaptığını dile getirdi.

Çıray'ın açıklamaları şu şekilde:

"Sayın Erbaş bir köşe yazarına yaptığı açıklamasında; ‘Uğramıştır’ demedim, ‘Çiğnerse lanete uğrar’ dedim,’ diyerek mugalata yapıyor. Sayın Erbaş’ın tutumunu ve sözlerini hayatının akışı içinde değerlendirdiğimizde sürpriz yok. Bir yandan ‘Keşke Yunanlılar galip gelseydi,’ diyen ve başına sürekli bir Yunan serpuşu takan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret edeceksin, diğer yandan Yunanlıların da dahil olduğu Ortodoks dünyasını rahatsız eden Ayasofya’nın ibadete açılış ‘siyasi istismar gösterisinde’ kılıçla bir şeyhülislâm havasında minbere çıkacaksın. İlginç bir çelişki değil mi?" dedi.