Altına yatırım yapacaklara uyarı! Uzman isimden çarpıcı açıklamalar

Altına yatırım yapacaklara uyarı! Uzman isimden çarpıcı açıklamalar
Altın fiyatları rekor seviyeye ulaşırken, katıldığı bir televizyon programında altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, “Altın 1800 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemiyor" dedi.

Katıldığı bir TV programında açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşın merak ettiği; altını hangi fiyat aralığında bozmalıyım, altın fiyatları düşer mi ve Ağustos'ta altın fiyatları yükselir mi sorularına yanıt verdi.

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Altındaki yükselişin 8 haftadır devam ettiğini fakat Ağustos ayında bir değişiklik olabileceğini açıklayan Memiş, "İkinci dalga beklentisi, Londra ve New York'ta fiziki altın teslimatları ve ABD-Çin gerginliğiyle altınının ons tarafında 1818 dolar seviyesine kadar bir yükseliş olduğunu belirten Memiş, "Altın 1800 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemiyor" dedi.

ALTIN NE ZAMAN BOZDURULMALI?

Korona virüsten dolayı altını yatırım için kullanmak isteyen vatandaşlar, altın fiyatları daha da yükselecek mi sorularını soruyor. Altın fiyatlarının yükselmesinde etkili olan nedene yanıt veren Memiş, bu iki kanaldaki sürecin dışarıdan gelen haber akışlarına bağlı olduğunun altını çizdi.

Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben teknik olarak 1760 dolar seviyesine kadar geri çekilme bekliyorum. Eğer 1800 dolar üzerinde kalıcı olmaya devam ederse yükselişler 1820-1827 dolar seviyesine kadar devam edebilir" dedi.