Amerika'da ücretsiz Türkiye'de ise zam yapıldı. Yüzde 2,5 artırıldı

Amerika'da ücretsiz Türkiye'de ise zam yapıldı. Yüzde 2,5 artırıldı
Korona salgını ile mücadele kapsamında dünya genelinde eğitimde online sisteme geçildi. Türkiye’de devlet okullarına giden öğrencilerin yüzde 64’ü online eğitimde dersleri imkansızlıklardan dolayı takip edemezken Özel İletişim Vergisi %7.5’den %10’a çıkarıldı. Amerika ise internet erişimi olmayan Amerikalıların geniş bant ve bağlı cihazların maliyetinin karşılayacağını açıkladı.

Amerikan telekom düzenleyicisi FCC, 10 milyar doları aşan iki acil durum fonu aracılığıyla, internet erişimi olmayan Amerikalılara geniş bant ve bağlı cihazların maliyetini karşılayacağını açıkladı. Bu süreçte Türkiye ise Özel İletişim Vergisini %7.5’den %10’a çıkardı.

Türkiye''de korona salgını döneminde devlet okullarına giden öğrencilerin yüzde 64’ü dersleri online takip edemedi. Amerika kendi ülkesinde online derslere destek amacıyla ücretsiz internet erişimi sağlarken, Türkiye ise bu süreçte Özel İletişim Vergisini %7.5’den %10’a çıkardı.

Amerikan telekom düzenleyicisi FCC, 10 milyar doları aşan iki acil durum fonu aracılığıyla, internet erişimi olmayan Amerikalılara geniş bant ve bağlı cihazların maliyetini karşılayacağını açıkladı.

İnternet erişimi için ödeme yapmakta güçlük çeken veya tek bir bilgisayarı paylaşan kişilere yardım edilecek. İki farklı program, “Acil Erişim Fonu Programı” ve “Acil Durum Genişbant Fayda Programı” adlarını taşıyor. Benzer görünüyorlar ve genel anlamda aynı şeyleri yapıyorlar, ancak özellikle salgından en olumsuz etkilenenler için Amerika’daki erişim boşluğunu kapatmaya yardımcı olmayı amaçlayan 2 farklı program durumundalar.

İlki Erişim Fonu, uygun bir cihaz veya bağlantıya sahip olmadıkları için çevrimiçi okul çalışmalarına katılamayan çocuklara yönelik. Fon, taşınabilir Wi-Fi erişim noktaları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar veya diğer bağlantı ile ilgili öğeler gibi şeylerin maliyetini karşılamak için okullar ve kütüphanelerle birlikte çalışacak. Temel olarak, bu kurumlar yardıma ihtiyacı olan çocukları ve aileleri belirleyecek, gerekli olduğunu düşündükleri eksikleri sağlamak ve faturayı FCC’ye göndermek gibi sorumlulukları olacak.

3 MİLYAR DOLARLIK TEK SEFERLİK DESTEK
İkincisi ise, sıradan kullanıcıların yararlanmak için biraz çalışması gereken bir destek. 3 milyar dolarlık fon tek seferlik bir destek ve para bitene kadar kullanılacak. Bu program ise, geniş bant ücretlerinin 50 ABD dolarını karşılayacak. Ayrıca donanım için bir kereye mahsus 100 ABD doları indirim sağlayacak. Bu destek geçen yıl 99.000 $ ‘dan daha az geliri olanlar ya da geçen yıl “önemli bir gelir kaybı yaşayan”lar için planlanmış.
Kaynak: https://turk-internet.com/

İlgili Haberler