Amerika’dan tehlikeli açıklama

Amerika’dan tehlikeli açıklama
TRT World Washington muhabiri Yunus Paksoy Twitter hesabından ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Blinken’in bir röportajından çarpıcı bir kesit paylaştı. CNN’e konuşan Blinken’in "Dünya kendi kendini düzene koyamaz. Biri koymalı” sözlerine dikkat eken Paksoy, “Yeni dönemde ABD’nin mantığını açıklıyor" dedi.

CNN televizyonunda Wolf Blitzer'in sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’de yeni yönetimin yol haritasını genel hatlarıyla çizdi.

Blinken’in röportajından bir kesit paylaşan TRT World Washington muhabiri Yunus Paksoy, "ABD Dışişleri Bakanı, yeni dönemde ABD’nin mantığını açıklıyor: •Dünya kendi kendini düzene koyamaz. Biri koymalı •Eğer ABD düzen getirmezse başkaları getirir." ifadelerini paylaşarak, yeni yönetiminin tehlikeli mantığının altını çitdi.

İSRAİL VE SURİYE MESAJI

Öte yandan Blinken, aynı röportajda "Başkan Trump'a adil olmak gerekirse, Çin'e karşı sert yaklaşımı doğruydu. Doğru olan buydu. Bunu yapma şekli yanlıştı ama temel prensip doğruydu" dedi.

Ayrıca, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki işgali hakkında da değerlendirmede bulunan bakan, "Bu sorunun (işgalin) yasallığını bir kenara bırakırsak, nesnel bir mesele olarak Golan, (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad Suriye'de iktidarda olduğu sürece İsrail'in güvenliği için oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.