ANAR Genel Müdürü Uslu: "AKP hesap hatası yaptı"

ANAR Genel Müdürü Uslu: "AKP hesap hatası yaptı"
Yerel seçimlerden çıkan sonuçları değerlendiren ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, AKP'nin bazı büyükşehirleri kaybetmesini 'hesap hatası'na bağladı.

ANAR Genel Müdürü Uslu, AKP'nin aralarında İstanbul ve Ankara'nın da yer aldığı bazı büyükşehirleri kaybettiği yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Uslu'ya göre Ankara, Antalya gibi şehirlerin el değiştirmesi 'hesap hatası'ndan kaynaklandı. Yüzde 50 oy almayı gerektiren ikili yarışın buna neden olduğunu söyleyen Uslu'ya göre bu sonucu doğuran temel faktör ittifakla seçime gitmek oldu.

Seçimde yarışan ittifakları ve partilerin aldığı oyları da değerlendiren Uslu'ya göre seçimde CHP çok iyi performans gösterdi ama başarısı oy oranı ve seçmen tabanını genişletmesinde değil ittifak diplomasisindeki başarısıydı.

"İMAMOĞLU KALICI BİR İZ BIRAKACAK"

Kaliteli bir siyasetçi kumaşına sahip. Görünen bu. Her seçmenle iletişim kurabiliyor. Kendisini özgürce ifade edebiliyor. Bunu kimseyi incitmeden, rencide etmeden yapabiliyor. Önemli avantajlara sahip. Bu seçimde de aklıselimi, itidali teslim etti. Gerilimi yüksek bir seçimde seçimin tansiyonunu düşürmeyi başardı. Bu özellikleriyle takdir topladı. Seçmen aslında huzuru, sükuneti tercih eder. Hepimiz bunu isteriz. İnsanların doğal taleplerine uygun bir profile sahip. Ben İmamoğlu'nun önümüzdeki süreçte siyasette mutlaka önemli pozisyonlarda olacağını ve kalıcı bir iz bırakacağını düşünüyorum.