Anıtkabir’de tören krizi

Anıtkabir’de tören krizi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı için Anıtkabir’de düzenlenen törende devlet erkanının zamanlama krizi dikkat çekti. Saat dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde heyet saygı duruşuna geçmeyip anı defterine yürüdü.

Her 10 Kasım’da olduğu gibi bugün de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, binlerce vatandaş ziyarete gitti.

Ziyaretlerin öncesinde ise devlet erkanı Anıtkabir’de, Ulu Önderin huzurundaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Aslanlı yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, mozoleye çiçek bıraktıktan sonra saygı duruşuna geçti ve İstiklal Marşı’nı okudu.

TÜRKİYE’DE HAYAT DURMUŞKEN…

Mustafa Kemal Atatürk’ün, hayata gözlerini yumduğu saat dokuzu beş geçe ise beklenmedik bir şey yaşandı. Saatler dokuzu beş geçeyi gösterdiğinde tüm Türkiye’de hayat durmuşken, Anıtkabir’deki devlet erkanı saygı duruşuna geçmedi.

erd-008.jpg

Töreni erken gerçekleştiren heyet, sirenlerin çalındığı sıra Anıtkabir Anı Defterinin bulunduğu Misak-ı Milli Kulesi’ne doğru hareket halindeydi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sirenlerin çalınmaya başlamasıyla bir an hareketsiz kalan heyet, göz göze geldiği askerin talimatı sonrası harekete geçen Erdoğan’ı takip etti.

Yaşanan ilginç anlar ise canlı yayın görüntülerine saniye saniye yansıdı.