Ankara Valiliği'nden vatandaşlara hava durumu ile ilgili kritik uyarı

Ankara Valiliği'nden vatandaşlara hava durumu ile ilgili kritik uyarı
Ankara Valiliği, yarın ve salı günü için muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye genelinde uzun süreden bu yana beklenen soğuk havalar, şiddetli şekilde etkisini göstermeye başladı. Dün İstanbul ve Ankara'da etkili olan şiddetli kar yağışları, hayatı olumsuz etkiledi. Yasakların ardından pazartesi işe gidecek vatandaşlar art arda uyarılar da gelmeye başladı.

Ankara Valiliği, yarın ve salı günü için muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

"KUVVETLİ BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR" 

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde Pazartesi ve Salı gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altında olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar ve Pazartesi gecesi muhtemel kar yağışı nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden trafik kazası riskleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ediyoruz." 

1-20210117202652.jpg2-053.jpeg