Kıvılcımlı yolculuk

Kıvılcımlı yolculuk
İzmir ve Ankara'da jantları üzerinde kıvılcımlar saçarak giden araç sahiplerine polis ceza yağdındı. İzmir'de alkollü sürüceye 5 bin 497 TL, Ankara'daki sürücüye de 1230 TL ceza kesildi.

Ankara ve İzmir polisi peşlerine düştü

DHA''nın haberine göre, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri amacıyla kent genelinde 184 ekip, 3 hava aracı, 4 deniz aracı, 8 dedektör köpek, 5 bin 631 personelle 578 noktada denetimler gerçekleştirdi. 

Konak ilçesi Alsancak semti, Talatpaşa Caddesi''ndeki denetimlerde, 35 AOE 694 plakalı cipin lastiklerinden biri olmadan jant üstünde gittiğini fark eden ekipler aracı durdurdu. Yapılan kontrolde sağ çamurluğunda hasar da bulunan cipin sürücüsü M.M.''nin 2,35 promil alkollü olduğu ve ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu tespit edildi. Sürücü M.M.''ye ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan toplam 5 bin 497 TL, cipin sahibine ise 3 bin 674 TL para cezası kesildi.

Çarpma sonucu yarılan lastiğinin hareket halindeyken janttan ayrıldığı sanılan cipin sürücü M.M., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Araç ise trafikten menedildi.

ALAY KONUSU OLDU

Ankara''da ise sağ arka tekerleği olmadan 3 teker üzerinde giden otomobilin sürücüsü, trafiği tehlikeye sokmaktan 1230 TL idari para cezasına çarptırıldı. Sürücünün ehliyetine el konulurken otomobil de trafikten men edildi.  O anlar başka bir araçta bulunan kişiler tarafından görüntülendi.

Kuzey Çevre Yolu''nda dün akşam saatlerinde 3 teker üzerinde yol alan bir otomobil, trafiği tehlikeye düşürdü. Başka bir araçtan cep telefonu kamerası ile kaydedilen otomobilin görüntüsü, sosyal medyada alay konusu oldu. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü, trafiği tehlikeye düşüren otomobille ilgili işlem yapıldığını açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce 30 Aralık 2021 günü Kuzey Çevre Yolu üzerinde arka lastiği olmadan seyir ederek trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü tespit edilen şahsa 1230 TL idari para cezası uygulanarak sürücü belgesine el konulmuştur. Ayrıca şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, araç trafikten men edilmiştir" denildi.