Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hackledi

Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hackledi
Anonymous geçtiğimiz hafta BBC’ye yaptığı açıklama yapmış, Rusya’nın Ukrayna’da barışı sağlama konusunda bir adım atması gerektiğini söylemişti. Ancak Rusya'dan herhangi bir geri adım alamayınca bu kez de Merkez Bankasını hackledi.

Suç olduğunu kabul ediyoruz. Ancak masum Ukrayna’lılar katlediliyor

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Anonymous, geçtiğimiz hafta BBC’ye yaptığı açıklamada Rusya’nın Ukrayna’da barışı sağlama konusunda bir adım atılmaması durumunda vitesi artırarak siber saldırıları yoğunlaştıracaklarını söylemişti. Hatta bu saldırıların bir suç teşkil ettiğini ifade eden BBC muhabirine ”Suç olduğunu kabul ediyoruz. Ancak masum Ukrayna’lılar katlediliyor.” şeklinde yanıt vermişti.

Anonymous, ülkenin saldırılarına devam etmesi ve sivil can kayıplarını artırmasının ardından geçtiğimiz saatlerde Rusya Merkez Bankası’nı hacklediğini duyurdu. 48 saat içinde gizli anlaşmaların da bulunduğu 35 bin dosyanın yayınlanacağını ifade eden hacker grubu, bundan böyle Rusya’daki faaliyetlerine halen devam eden yabancı şirketlere de saldırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere Anonymous, işgal girişiminin ilk günlerinde savaşa kesinlikle karşı olduklarını belirterek Rusya’ya siber saldırı odaklı bir savaş ilan ettiklerini duyurmuştu. Bu kapsamda Rusya Federal Güvenlik Servisi ve ülkedeki tüm TV kanalları da hacklenmişti. BBC açıklamasında Rusya’yı açık bir şekilde tehdit eden grubun barış sağlanmazsa bu tür siber saldırılarına devam etmesi bekleniyor.

 

İlgili Haberler