Antibiyotik yazmayan doktoru tehdit etti, cezası büyük oldu

Antibiyotik yazmayan doktoru tehdit etti, cezası büyük oldu
Kahramanmaraş'ta, gelen hastanın torununa antibiyotik yazmadığı için Doktor Tuğrul Kaba'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 57 yaşındaki Hasan G., 5 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Kaba, meslektaşlarına seslenerek, bu gibi durumlarda sessiz kalmayın çağrısı yaptı.

DHA'da yer alan habere göre, Kahramanmaraş'ta 57 yaşındaki Hasan G., yazmayan Doktor Tuğrul Kaba'ya tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 5 bin 660 lira adli para cezası aldı.

Olaya göre, Hasan G. 18 Ocak'ta rahatsızlanan torununu kentteki özel bir hastanenin acil servisine götürdü. Acil serviste görevli Doktor Tuğrul Kaba çocuğu muayene ederken, Hasan G. torununa antibiyotik şurup yazmasını istedi. Bu talebin ardından Kaba, çocuğun rahatsızlığının uzun süreli antibiyotik kullanması gerektirmediğini belirtti.

82282e0bb61bdf0ec75d51e9877cb988.jpg

ÖNCE HAKARET SONRA TEHDİT İDDİASI

Hasan G. ise iddiaya göre, istediği ilacı yazmadığı için doktora önce hakaret etti, sonra da "Buradan nasıl çıkacaksın" diyerek tehdit etti.

Tuğrul Kaba'nın şikâyeti üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada Hasan G., hakkında hakaret ve tehdit suçlarından dava açıldı.

99e161066591830032abf7b5742c54e4.jpg

PARA CEZASI ALDI

Doktorun kendisine küfrettiğini öne sürüp , beraatını isteyen Hasan G.'ye hakaret suçundan 5 bin 300 lira, tehdit suçundan ise 360 lira olmak üzere toplam 5 bin 660 lira adli para cezası verdi. Mahkeme ayrıca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ

Dava sonucunu değerlendiren Tuğrul Kaba, 'Bundan bir şey çıkacak mı?' deyip dava açmamalarını doğru bulmuyorum. Şiddete uğradılarsa kesinlikle şikâyetçi olup sonuna kadar takipçisi olmalarını istiyorum." diye konuştu.

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİĞE DİKKAT

Antibiyotiğin her rahatsızlıkta kullanılabilecek bir ilaç olmadığını belirten ve insanların bu konuda doktorlara ısrar etmemeleri gerektiğini vurgulayan Tuğrul Kaba, "Bilinçsiz antibiyotik kullanımı toplum sağlığı için çok büyük tehdit." dedi.