AÖF sınavları sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınavları sonuçları ne zaman açıklanacak?
AÖF sınav sonuçlarının açıklamaması öğrenciler arasında tartışma konusu haline gelmişti. Konuya ilişkin açıklama Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'dan geldi. Gündoğan, bahar döneminde sınavlarda yeni sisteme geçileceğini söyledi.

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna Açıköğretim'den cevap gelmedi. Cevabın gelmemesinden ötürü öğrenciler bu konuda oldukça sıkıntılı. Sosyal medya mecralarından şikayetleri dile getiren öğrencilere Fakülteden cevap gelmezken, sonuçların açıklanmasından sonra öğrenciler itiraz nasıl edecekler?

Sonuçlar açıklandıktan sonra sınava giren öğrenciler yeni sistemden ötürü "itiraz" hakkını kullanabiliyor. İtiraz için bellir bür süre varken, kaybetmeden öğrenciler işlemler doğrultusunda itiraz edebilirler. Öte yandan sınavlarla ilgili Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, LYS'de kullanılacak olan "Açık uçlu ve kısa cevaplı sorular"ın Açıköğretim'de de uygulanacağını açıkladı. Açıklamada "kendilerine ifade etme" konusunda yeterlilik gösterilen yeni sınav sisteminde, dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü soru sistemi tarzında olmayacak.

SONUCA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Anadolu Üniversitesi'nin belirlediği kurallara göre; sonuçların açıklanmasından sonra 5 iş günü içerisinde "dilekçe" yoluyla itirazda bulunabilir. Atatürk Üniversitesi için geçerli olan bu süre, İstanbul Üniversitesi için 3 iş günü olarak belirtilmektedir. Geri dönüş ise üniversitenin belirlediği tarihler içerisinde olmaktadır. Gerek ATA gerek İstanbul üniversitelerinde okuyan öğrenciler için iki çeşit dilekçe örneği bulunmaktadır. 

Atatürk Üniversitesi sınav itiraz dilekçesi: