AP raporu Türkiye’yi işgalin göstergesidir..

Avrupa Parlamentosu’nun arsız şürekâsı Türkiye’ye saldıran, sömürgeci ağzı ile bir rapor yayınladı..
Tesellimiz, Başbakan’ın  “(Raporu) hazırlayanların da dengeli olduğuna inanmıyorum..” diye tepki göstermesi..
Yani, bir musibet, bin nasihatten iyidir misali AP’nin gerçek yüzünün  anlaşılmaya başlanmış olmasını dileyelim..
AB’nin sömürge müfettişi Karen Fogg’un devşirdiği işbirlikçilerle muhabbetleri -yazışmaları- akıllardadır.. Türkiye’nin milli kimliğini tahribe, ücretlerini ödeyerek devşirdikleriyle nasıl organize olduğu unutulmamıştır madamanın..
Olay tekerrürü, “son operasyon” sonrası AB kaynaklarından gelen “sahiplenme” ise gözler önünde!..
Tutuklanmaların ardından, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, şöyle buyurmuştu..
“Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın yaptıkları araştırmacı gazetecilik çalışmaları uluslararası düzeyde kabul görüyor.. Bu isimlerin, Ergenekon darbe planlayıcıları gibi ulusalcı hareketlerle bağlantılı olabileceklerine inanmak zor!..”
Vay anasını!..
Arkadaşların çalışmaları uluslararası düzeydeymiş ve onlara asla ’ulusalcı’ değerlendirmesi yapılamazmış!.. Biz bunu zaten biliyoruz da (Hepimiz Ermeniyiz korosunun mensupları olduğunu) işaret ettiğimiz Bayanın telaşı!..
Anlaşılan şudur.. “Onlar bizim elemanlar. Nasıl olur da onlara dokunursunuz!!”
AP çıkıntıları geçtiğimiz günlerde, zaten ellerini havaya kaldırıp yüzünü kendilerine dönmüş olan Türkiye’ye “Yetmez daha da teslim ol!..” çağrısı yaptı.. Dikkat çekici olan bu çağrıya “bizim adamları derhal bırakın” ilavesiydi!..
AP Başkanı Jerzy Buzek, “..son gazeteci tutuklamalarından endişe duyduğunu” dile getirdi. Dahası, bu “işgal komitesi”, Nedim Şener ve Ahmet Şık’a ilişkin davaları izlemek için bir heyet oluşturulmasına karar verdi!..
Dikkatinizi çekiyorum..
“Biz Cumhuriyet için, Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele ediyoruz” diye Silivri’de yatan gazeteciler var.. Avrupa Parlamentosu’nun da bu tutuklamalara sonsuz onayı mevcut..
Mustafa, Tuncay ulusalcı olduğu için AP çakalları buna onay veriyor..
Gelgelelim, “Hrant için” diye bağıran ile Türk askerine (O da masa arkadaşından tırtıkladığı dokümanla) saldıran eleman için ortalığı ayağa kaldırıyorlar..
Gösterge budur... Neyin göstergesidir bu.. Türkiye’nin milli duruşunun içinin Haçlı tarafından boşaltılıp, köşe başlarına kendi adamlarının yerleştirildiğinin itirafı!..
Diyorlar ki, “Nedim Şener ve Ahmet Şık gibi tanınan (!) gazetecilerin tutuklanmasının bu tür yargılamalarda güven kaybına neden olabileceği...”
Tercümesi!.. “Bizimkileri ne alıyorsunuz?.. Bizim hükümranlığımıza karşı mısınız?!! Sizin hedefiniz ulusalcılardır, güvenimizi sarsmayın yoksa...”
Bu “sömürgeci tezahürü”nün olumlu yansımasına bakalım..
Başbakan’ın “Bu raporda bir defa denge diye bir şey söz konusu değil. Tamamen sipariş üzere hazırlanmış bir rapor olarak görüyorum” sözleri var..
AB Bakanı Egemen Bağış da, “Bugüne kadar AP’nin yayınladığı hiçbir rapor objektif olmamıştır ki; bugünkünün objektif olmasını bekleyelim” diyor..
Başbakan, “Onlar rapor hazırlamakla görevli. Biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz. Olay bu kadar basit” diye ekliyor..
Ekliyor da, önemli olan sözünün ardında durması... AP, sömürge müfettişlerini Türkiye’nin üzerine sürüp “Bizim adamları bırak..” diye baskı yapacak.. Başbakan’ın sözlerinin diriliği o zaman anlaşılacak!..

Yazarın Diğer Yazıları