Teknoloji devi Apple'ın CEO’su Tim Cook kullandığı otomobili açıkladı

Teknoloji devi Apple'ın CEO’su Tim Cook kullandığı otomobili açıkladı
Apple CEO’su Tim Cook katıldığı bir toplantıya Rivian markasının elektrikli modeliyle katıldı. Cook'un bu tercihi sosyal medyada hızla yayıldı.

Bloomberg tarafından sızdırılan bir görselde, Tim Cook’un Rivian R1T modelini kullandığı ortaya çıktı. Hemen yukarıdaki görselde ön taraftaki yeşil aracın Rivian R1T, arkadakinin ise spor arazi modeli R1S olduğunu belirtmek gerekiyor.

Allen & Co tarafından düzenlenen toplantıda, Rivian’ın kurucusu ve CEO’su RJ Scaringe de yer aldı. Teknoloji milyarderlerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, Allen & Co’nun gelecek yatırım hedeflerinin ele alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili henüz Apple’dan yorum gelmedi, fakat aracın toplantı için kiralandığını unutmamak gerekiyor. Rivian’ın kurucusu ve CEO’sunun da toplantıya katılması, olası iş birliklerini gündeme getirmiş olabilir. 

ABD merkezli Rivian, aslında Elon Musk’ın elektrikli araba şirketi Tesla’nın en büyük rakibi. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘ın da yatırım yaptığı Rivian, Amazon için elektrikli kargo kamyonları üretiyor.

Apple’ın otomobil endüstrisinde çok büyük zorluklarla karşılaştığını unutmamak lazım. Üst düzey bir Project Titan yöneticisi Apple’daki görevinden ayrıldı. Son iki ay içinde ise önde gelen mühendislerin ekipten çıktığı belirtildi.

İlgili Haberler