Araç klimasını çalıştırırken mutlaka bunu yapın

Araç klimasını çalıştırırken mutlaka bunu yapın
İşte araç klimasını verimli kullanmanızı sağlayacak o yeni yöntem! Bu teknik ile aracınız buz gibi olacak ve benzin ve mazot daha uzun süre gidecek.

Son zamanlarda yaşanan aşırı sıcakların etkisiyle klima evde de araçlarda da sürekli kullanılıyor. Klimaları verimli bir şekilde kullanmak ve anında serinlemek için uzmanlar tarafından bazı öneriler sunuldu. Araç klimalarını bu yöntem ile daha verimli kullanabileceksiniz. Peki araç klimasını verimli kullanmanızı sağlayacak bu yöntem nedir?

ARAÇ KLİMASINI ÇALIŞTIRIRKEN MUTLAKA YAPIN

Yeni Akit'te yer alan habere göre, yaz mevsiminin en bunaltıcı sıcaklarının yaşandığı bu dönemde birçok ilde mevsim normallerinin üzerinden sıcaklıklar seyretmeye devam ediyor. Bu sebepledir ki klima kullanımı oldukça arttı. Enerjiden tasarruf etmek ve klimayı açar açmaz serinlemek isteyen vatandaşlar ise klimaların daha verimli kullanılması için sunulan ipuçlarını merak ediyor.

ARAÇLARI ANINDA SOĞUTUYOR

Araç klimasını daha verimli kullanmak ve klimayı açar açmaz anında serinlik için düzenli kullanım, aracı gölgeye park etmek, devridaim modunun kullanımı, klimayı doğru kapatma yöntemi kullanarak kapatmak, camları bir süreliğine açık tutmak, arabayı önceden soğutmamak, klimayı en soğuk ayara getirmek, klimayı buğu çözme modunda kullanmak ve klimanın bakımını düzenli bir şekilde yaptırmak gerekmektedir.

Yukarıdaki adımların tek tek yapılması ile klimanızdan yeterli verimi alacaksınız. Bunların yanında araba klimasının soğutmasının başka sebepleri de bulunmaktadır. Bu da mekanik ya da elektriksel bazı arızalar olabilir. Klima kompresörü, kondanser, evaporatör, genleşme valfi gibi bazı sistemlerin önemli parçalarının hasar görmüş olma ihtimali bulunmaktadır.

Bunların yanında klima sigortası. rölüesi ve termostatı gibi elektriksel bileşenlerinden birinin bozuk olması ya da doğru çalışmıyor olması gibi sebepler de klimanın yeterli bir şekilde çalışmasını engeller. Bu gibi sorunların kontrolü için ise aracın servisine gösterilmesi önerilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.