Başbakan’a sordu, Bakan yanıtlamadı

Başbakan’a sordu, Bakan yanıtlamadı
Başbakan’a sordu, Bakan yanıtlamadı

CHP’li Orhan Düzgün’ün Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ve özel yetkili mahkemelerle ilgili sorular i

CHP’li Orhan Düzgün’ün Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ve özel yetkili mahkemelerle ilgili sorular içeren önergesine Erdoğan yerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin muhatap oldu. Ancak Bakan Ergin de sorulara cevap vermek yerine ’neden yanıtlamadığını’ bir sayfalık gerekçeyle açıkladı!

 

CHP’li Düzgün, Bakan
Ergin’e zor yerden sordu
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, sorduğu sorularla Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i terletti. Ergin, Düzgün’ün sorduğu üç soruya bir sayfalık açıklama yaparken, kişisel görüşlerini dile getirdiği gerekçesiyle önergeyi yanıtlamadığını söyledi. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Özel yetkili mahkemelerle ilgili üç soru yöneltti. Sorulara Erdoğan yerine Adalet Bakanı Ergin’den cevap geldi. Ancak Ergin yanıt vermek yerine soruları niye yanıtlamadığını bir sayfalık gerekçe ile açıkladı.

 

Yanıt bekleyen sorular
İşte Adalet Bakanı Ergin’in yanıtlayamadığı sorular: “Özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin kısaltılması ile ilgili düzenlemelerin Adalet Bakanlığı yerine Başbakanlık’ta yapıldığı bilgisi doğru mudur? Özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin kısıtlanmasının nedenlerinin alt metinde hükümetinizin ve cemaat arasındaki girginlikli vardır? Özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız bunun nedeni bu mahkemelerin görevini ve misyonunu tamamladığı gerekçeniz midir?” Adalet Bakanı Ergin sorulara yanıt vermek yerine anayasa ve Meclis İçtüzüğü’nden alıntılar yaparak şu değerlendirmeyi yaptı: “Anayasanın ve TBMM İçtüzüğünün hükümleri dikkate alındığında, kişisel görüş ileri sürmek suretiyle düşünceyi öğrenme amaçlayan önergede yer alan diğer hususlara cevap verilmesine yasal imkân görülmemiştir.”