Terim ‘savunma’ dedi

Terim ‘savunma’ dedi
Terim ‘savunma’ dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk yarıyı lider bitirmelerine rağmen geçtiğimiz sezonun 17. haftasına göre kalelerind

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk yarıyı lider bitirmelerine rağmen geçtiğimiz sezonun 17. haftasına göre kalelerinde 2 kat fazla gol görmeleri nedeniyle defansa takviye istedi. City’nin satış listesine koyduğu Lescot ilk sırada.
Süper Lig’in son şampiyonu, yarı yıl tatiline lider olarak girdi ancak teknik direktör Fatih Terim, özellikle savunma oyuncularının performansından memnun kalmadı. Ujfalusi’nin uzun süreli sakatlığı, son anda transfer edilen Cris’in ise hayal kırıklığı yaşatması sebebiyle 17 maçta kalesinde 20 gol gören sarı-kırmızılıların defans hattına 2 takviye yapılacak. Yeni isimlerin Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile yapılacak 2. tur maçına yetişmesini isteyen tecrübeli teknik adamın raporu doğrultusunda harekete geçen yönetim kurulunun rotayı İngiltere’ye kırdığı belirtildi. Ada basınında çıkan haberlerde Manchester City’nin, Joleon Lescott’u 6 milyon euroya elden çıkarmak istediği ve 30 yaşındaki savunmacıyla ilgilenen 3 kulüp arasında Galatasaray’ın da olduğu yazıldı.

 

Sol beke 2 aday
Teknik direktör Mancini’nin 19 yaşındaki genç defans oyuncusunu daha çok tercih etmesi sebebiyle yedek kulübesine mahkum olan 1.88 boyundaki Lescott, 2011-12 sezonunda 46 resmi maçta forma giydi ve 4 kez fileleri sarsmış ve şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuştu. Bu arada Hakan Balta’nın form düşüklüğü, Çağlar’ın da Riera’ya alternatif olamaması nedeniyle sol bek için arayışlara giren sarı-kırmızılılar, 2 isim üzerinde yoğunlaştı. Aslan’ın, Brezilya’nın Fluminense kulübünde oynayan Carlinhos için kaleci antrenörü Taffarel aracılığıyla devreye girdiği ancak 25 yaşındaki futbolcu için Santos’un ise resmi teklifte bulunduğu belirtildi. Milan’ın Nijeryalı sol beki Taiwo’nun Türkiye’deki temsil haklarını elinde bulunduran menajer Yaşar Çalışır, “Taiwo Dinamo Kiev’de kiralık olarak forma giyiyor. Türkiye’den görüştüğümüz takımlar var. Galatasaray ile ilgili bir gelişme olabilir” ifadesini kullandı.