İstanbul Etiler'de Araplara özel gece kulübü açıldı. Sabaha kadar Ayva yallah yallah

İstanbul Etiler'de Araplara özel gece kulübü açıldı. Sabaha kadar Ayva yallah yallah
Sosyal medyada yayılan iddialara göre, İstanbul Etiler'de Araplara özel gece kulübü açıldığı iddia edildi.

Türkiye''de son dönemde Arapça tabela ve ilanlar yaygınlaşmaya başlarken Araplara özel mekanlar, işletmeler ve hatta okullar açılmaya başlandı. İstanbul''un Bağcılar ilçesinde de Araplar için özel okul açıldığı öne sürülmüştü. Dolayısıyla Türkiye''de yaşanan Araplaşma krizi sonuçlarını her geçen gün daha keskin bir şekilde gösterirken yeni bir iddia gündeme düştü.

ARAPLARA ÖZEL GECE KULÜBÜ

Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, İstanbul Etiler’de Araplara özel gece kulübü açıldığı iddia edildi.

Gece kulübünün isminin ise Omni Arabic Night Club olduğu görüldü.

BAĞCILAR’DA DA ARAPLARA ÖZEL OKUL

İstanbul''un Bağcılar ilçesinden dikkat çeken görüntüler geldi. İlçede bulunan "Awael Koleji" isimli özel okulun Arapça tabela kullandığı ve Youtube''a da tamamı Arapça olan reklamlar verdi görüldü. Yine kolejin İnstagram hesabından yapılan paylaşımlar da Arapça içerikli oldu. Araplar için açılan özel okulun reklamları, Youtube''da birçok Türk kullanıcının karşısına çıkmaya başladı. Okul, Youtube''a verdiği reklamı sosyal medya hesabından "Bağcılar''daki Al Awael Uluslararası Okulları, Mübarek Kurban Bayramı''nın ardından anaokulundan ortaokul bitimine kadar öğrencilerini ağırlamak için kapılarını açıyor" denildi.

TRABZON HAVALİMANI’NDA ARAPÇA TABELA

Özellikle Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerini sınırları içerisinde barındıran Trabzon’da Arapça tabelalardaki yoğunluk oldukça göze çarpıyor. Yaşanan bu durum öyle bir hal almış vaziyette ki Trabzon Havalimanı’nın iç hatlar bölümünde bile Türkçe tabela bulmak imkansız hale geldi. Arapça tabelaların biri iniyor diğeri asılıyor. Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat da buhün Trabzon''a seyahat ettiği sırada uçaktan yaptığı paylaşım ''''Trabzon uçağındayım. Herkes Arapça konuşuyor. Umarım Trabzon''a gidiyorum'''' ifadelerini kullanmıştı.

ARAPLAR: ALIŞACAKSINIZ

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan ve Trabzon''da çekildiği kaydedilen bir videoda Arap nüfusundaki yoğunluk ve yok Arapça tabelaların arasında yok denilecek kadar az olan Türkçe tabelalar dikkati çekmişti. Arap sosyal medya kullanıcılarının videonun altına "Alışacaksınız" şeklinde yorumlar yazmaları sosyal medyada tartışmaya sebep olmuştu.

İlgili Haberler