Arda Kardeşler'in alacağı ceza belli oldu

Arda Kardeşler'in alacağı ceza belli oldu
Süper Lig'in 36. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yöneten ve para atışını kripto para ile gerçekleştiren Arda Kardeşler, 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig''in 36. haftasında Vodafone Park''ta oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde hakem Arda Kardeşler’in para atışını kripto para ile gerçekleştirmesinin TFF ve MHK’nın bilgisi olmadan yapıldığını ve Kardeşler’e soruşturma açıldığını açıklamıştı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu; Kardeşler''e para atışı sırasında '' futbol camiasını küçük düşürecek hareketi'' nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Federasyondan yapılan açıklamada; ''''Süper Lig Hakemi Arda Kardeşler''in, Merkez Hakem Kurulu''nun 09.05.2022 tarihli kararı ve Hukuk Müşavirliği''nin 13.05.2022 tarihli sevkine konu eylemi nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Talimatı''nın 40/1. maddesi ve Futbol Disiplin Talimatının 25/2. maddesi uyarınca 15 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.'''' ifadeleri kullanıldı.

İşte TFF''nin internet sitesinden yaptığı açıklama;