Arınç'tan Fethullah Gülen açıklaması

Arınç'tan Fethullah Gülen açıklaması
Bülent Arınç, katıldığı bir canlı yayında ABD'de FETÖ ele başı Gülen ile bir araya geldiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Ne 17-25 ne sonrası ne de 15 Temmuz’a giden süreçle ilgili milyonda bir iz görmedim" dedi.

Bülent Arınç, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan' programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arınç, ABD'de gülen ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Gülen'in kendisini kapıya kadar uğurladığını söyleyen Arınç, ziyaretine ilişkin "Ne 17-25 ne sonrası ne de 15 Temmuz’a giden süreçle ilgili milyonda bir iz görmedim" ifadelerini kullandı.

FETÖ üyeliğinden yargılanan damadının daha sonra tahliye edilmesini de değerlendiren Arınç, "Damadım olduğu için cezaevinde çürümesi mi gerekiyor? Adam mı öldürmüş, neymiş FETÖ’ye sempati duymuş" dedi.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"GÜLEN, ZİYARETİMDEN MEMNUN KALDI"

Arınç, “Ben iki defa Amerika’ya gittim. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a böyle bir görüşme yapmam uygun mu dedim, gittim görüştüm. 15 Temmuz girişimiyle ilgili hiç bir işaret görmedim. 17-25’i de hissetmedim. Emniyet yapılanmasıyla ilgili olumsuzluklar kulağımıza gelmeye başlamıştı. Amerika’dan döndükten 3-4 ay sonra koruma müdürümüz geldi. ‘Emniyette bir laf dolaşıyor’ dedi. ‘Siz Amerika’ya gitmişsiniz, onunla konuşmuşsunuz, çok kötü bir görüşme olmuş’ dedi. Zaten çıbanın başı emniyet benim bildiğim. Ama silahlı kuvvetlerde yapılanma olduğu aklımızın ucuna bile gelmedi. Böyle bir haberi kasıtlı olarak çıkarmışlar. O (Fetullah Gülen) ziyaretimizden memnun kaldı, bizi kapıya kadar uğurladı. Ne 17-25 ne sonrası ne de 15 Temmuz’a giden süreçle ilgili milyonda bir iz görmedim.” dedi.

"15 TEMMUZ SONRASI HERKES HAKARET KUYRUĞUNA GİRDİ"

Bülent Arınç, “17-25’ten başlayarak benim çok dik durmadığım söyleniyor. O zaman FETÖ demedik, paralel yapılanma diyorduk. O tarihte susan insanlar var. Ben konuşma üslubu olarak belli bir çizgiyi geçmem. 15 Temmuz’dan sonra herkes hakaret kuyruğuna girdi. Benden de hakaret etmemi istediler. Ben hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim. Bize hakaret edenler FETÖ ile çok daha içli dışlıydı. Bizim camiamızdan yeni yetmeler bize yakıştırmalar yaptı.” diye konuştu.

"DAMADIM OLDUĞU İÇİN..."

Arınç, damadının tahliye olmasına ilişkin, “Benim damadım ne suç işlemiş ki onun tahliyesinden bu kadar çok gocunuyorlar. Neden tutuklandı diye hesap soracaklarına neden tahliye edildi diye soruyorlar? Damadım olduğu için cezaevinde çürümesi mi gerekiyor? Adam mı öldürmüş, neymiş FETÖ’ye sempati duymuş. 15 Temmuz’a giden yolda hiçbir olayın içerisinde olmadım.” ifadelerini kullandı.

"KOZMİK ODA OLAYINDA GRAM KUSURUM YOK"

Arınç, “Kozmik Oda olayında benim bir gram kusurum yok. Ben mağdurum. Beni seçmişler, benim üzerimden gitmişler. Kozmik Oda’ya girilmesinde bir dahilim yok. Onlar ne dosyaları aldılar, ne buldular ben bilmiyorum. O dosyalarda bir şey de olmayabilir, ben bilmiyorum. Bana şu oldu, bu oldu demediler. Bu kadar gülünç bir şeyi kimse yapmaz. Bana suikast yapılacak diye beyanım olmadı.” dedi.

İlgili Haberler