Arsa satışında 'Hisseli tapu' tuzağı: Satın alırken bunlara dikkat

Arsa satışında 'Hisseli tapu' tuzağı: Satın alırken bunlara dikkat
Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök arsa ve tarla alacakları uyarılarda bulundu.

Türkiye’de yılın ilk 6 ayında konut satışı 565 bin olurken, konut dışı gayrimenkul satışı 808 bine kadar yükseldi.

İstanbul'un merkezi ilçelerinde arsa stoğunun azlığı, yatırımcıları Silivri'de veya yakın şehirlerde arsa-tarla alımına yöneltti.

ARSA VE TARLA ALACAK KİŞİ MUTLAKA ARARŞTIRMA YAPMALI

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, arsa ve tarla alırken dikkat edilmesi gerekenleri aktardı.

İstanbul'un batıya açılan kapısı Silivri'nin megakente yakın tarla ve arsa yatırımı yapmak isteyenlerin birinci adresi olduğunu söyleyen Altınkök, enflasyona karşı parasını korumak isteyen ve birikimiyle konut alamayanların, deprem ve Covid-19 nedeniyle İstanbul'dan hızlıca uzaklaşıp kalabilecek bir yer arayanların Silivri ve Trakya'yı tercih ettiğini anlattı.

Dernek başkanı yatırım yapacakların vatandaşların yakınlarındaki bir araziyi almak istediğinde kötü niyetli insanlar tarafından suistimale uğradıklarını ifade etti.

Mustafa Altınkök şunları söykedi:

"Bölgede hisseli arsa ve hisseli tarla satışları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Küçük yatırımcılar ellerindeki parayla hiçbir şey alamayınca arsa ve arazi hisselendirme işi yapanların kapısını çalıyor. Ayrıca bu konuya ilgi olduğu için bölgenin yabancısı olan bazı emlakçılar da burada iş yapma peşine düşmüş durumda. İyi bilmedikleri bölgelerde maket üstünde yatırımcıları arazi almaya tarla almaya yönlendiriyorlar.

Altınkök, yatırımcıların bu gibi durumlara kanmaması, maket üzerinden arsa ve tarla almaması gerektiğini belirterek, "Bir arsa veya tarlayı alacak kişi mutlaka o bölgenin belediyesinde gerekli araştırmaları yapmalı." dedi.

'HİSSELİ SATIŞ' KONUSUNA DİKKAT

Altınkök, yatırımcılara hisseli satışlar konusunda dikkatli olmaları çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

"Hisseli tarla satışlarında, bölgenin kısa sürede imara açılacağı ve üzerinde konut geliştirilebileceği gibi vaatler veriliyor. Hatta göstermelik maket projeler de üretiliyor. Böylece imar durumu olmayan yerlerde imar verilecek diye yapılan satışlarla yatırımcı mağdur edilebiliyor. Arsa veya tarla alacak kimselerin o bölgedeki belediyelere mutlaka başvurmaları ve imar durumunu sormaları gerekiyor. Ayrıca her hisseli arsaya prefabrik veya bungalov koyamıyorsunuz. Bu konuda da iyi araştırma yapılmalı. Aksi takdirde mağdur olabilirsiniz."

Kaynak: DÜNYA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.