Nani resital sundu Fenerbahçe coştu

Nani resital sundu Fenerbahçe coştu
Sarı-lacivertliler, Trabzonspor’u mağlup ederek zirveye otururken, galibiyetin mimarı olan Luis Nani, rakiplerine meydan okudu

Kanarya’nın yıldızı, “Siz beni bundan sonra görün. Gollerim ve asistlerim devam edecek. Sezon sonunda mücadele ettiğimiz tüm kulvarlarda kupalara talibiz” dedi.

Fenerbahçe, Trabzonspor’u mağlup ederek liderlik koltuğuna otururken, attığı 1 gol ve yaptığı 1 asistle galibiyetin mimarı olan Luis Nani, ezeli rakiplere meydan okudu. Sarı-lacivertli ekibin şampiyon olacağını iddia eden Portekizli yıldız, “Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Yeni bir takımız ve kenetlendik. Trabzonspor’u çok daha farklı yenebilirdik. Yarıştığımız 4 kulvarda da şampiyonluğa talibiz. Herkes kaliteli herkes birinci sınıf oyuncu. Bunu da oynadığımız futbol ile gösteriyoruz. Beşiktaş ve Galatasaray’ın birbirleriyle maçı olduğunu düşünürsek ilk yarı liderliği için elde ettiğimiz avantaj kendiliğinden ortaya çıkar. Taraftarımız harika. Onlar bu desteği verdikten sonra engelleri aşarız. Emin adımlarla hedefe yürüyoruz” şeklinde konuştu

‘İşime bakıyorum’

İkinci yarıda van Persie’nin yerine oyuna girdikten sonra sarı-lacivertlilerin ikinci golüne imza atan Fernandao da iddialı açıklamalarda bulundu. Yedek kalmanın kendisini pek fazla düşündürmediğini kaydeden Brezilyalı yıldız şöyle konuştu: “Ben işime bakıyorum. Van Persie oynamış, ben oynamışım önemli değil. Önemli olan Fenerbahçe’nin başarısı. Ben kendimi hep hazır tutuyorum. Şans bulduğum takdirde de başarılı olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Van Persie gibi bir dünya yıldızı ile birlikte oynamak da çok önemli. Birbirimizi tamamlıyoruz. Bazen o bazen ben ilk 11’de başlıyoruz. Bazen de ikimiz birlikte oynuyoruz. Avrupa’da da iddialıyız. Celtic’i mağlup ederek gruptan çıkacağız ve ondan sonra finale kadar yürüyeceğiz. Önümüzdeki hafta Gaziantepspor’u da mağlup edeceğiz. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. İlk yarıyı en az 3-4 puan önde lider bitirebiliriz.”

‘Tek amacım kalıcı olmak’

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Ozan Tufan, çalışmalarının karşılığını sarı-lacivertli takıma transfer olarak ve A Milli Futbol Takımı’nın formasını giyerek aldığını söyledi. Ozan, Bursaspor’da oynarken hayallerinin peşine gittiğini belirterek şöyle konuştu: “Genç yaşta bu denli önemli başarılara imza atan bir futbolcu hakkında kuşkusuz en çok yorum yapılan konu da, bulunduğu noktanın beni şımartmasıdır. Tek amacım var, o da kalıcı olmak.Pereira, benden top kazanmamı ve hücuma destek vermemi istiyor. Rakip hücumdayken de defans yapmamı istiyor. Fatih Terim de, arka bölgeye yapacağım koşularla tehlikeli olabileceğimi dile getiriyor. Antrenmanlardan sonra izlediğimiz analizlerde bu özelliğimi ben de fark ettim.”