Asgari ücret için ilk kez rakam verildi! CHP bunun altı kesinlikle olmaz dedi

Asgari ücret için ilk kez rakam verildi! CHP bunun altı kesinlikle olmaz dedi
CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili, Engin Özkoç asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı.

Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özkoç’un asgari ücret hakkında konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“ERDOĞAN HAKÇA BİR ASGARİ ÜCRETİN ALTINA İMZA ATABİLİR Mİ”

Asgari ücreti ile ilgili soruya Engin Özkoç, “TÜİK Başkanı, asgari ücret alacak binlerce kişiyi yanlış bilgilendirdiği için, TÜİK ile ilgili rakamları doğru yayınlamadığı için, enflasyon üzerinden asgari ücretin belirleneceğini bildiği halde binlerce vatandaşımızın hakkını hukukunu yalan beyanlarıyla engellediği için ana muhalefet partisi liderini içeri almıyor. Bu TÜİK Başkanı o görevdeyken biz asgari ücreti konuşabilir miyiz? 100 bin liranın üzerinde maaş alan Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten hakça bir asgari ücretin altın imza atar mı” diye yanıt verdi.

“ASGARİ ÜCRET KESİNLİKLE 5 BİN LİRANIN ALTINA DÜŞMEMELİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yastık altı para” çağrısı için Özkoç, “Dolar almış başını gidiyor, vatandaşın geçinecek parası yok, Cumhurbaşkanı milletle dalga geçiyor. Cumhurbaşkanı hangi fırsattan bahsediyor? Mesela beşli çetenin aldığı ihalelerden milletimizin bir payı olacak mı? Mesela esnafın faiz borcunu sıfırlayacak mısın? Milletin yastığının altında dolar var mı dolar? 1 trilyon lira şu an da milletin borcu var. Senin borcun var mı? Katar’da mı paralar, nerede? Senin borcun var mı gerçekten? İnsanların borcu var, birbirlerinin yüzlerine bakamıyorlar. Sen hiç borçlandın mı? Asgari ücret, normal olarak kesinlikle 5 binin altına düşmemeli. Asgari ücret, getirdiği zamların, kaybettikleri rakamların tamamını telafi edecek bir asgari ücret olmalı” dedi.

İlgili Haberler