Aşı karşıtı doktor koronadan ölen arkadaşının arkasından ağıtlar yaktı

Aşı karşıtı doktor koronadan ölen arkadaşının arkasından ağıtlar yaktı
Aşı karşıtı Fitoterapi Uzmanı doktor Ümit Aktaş’ın korona nedeniyle ölen Hayy Kitap'ın sahibi Rauf Baysal'ı aşı olmaması konusunda etkilediği iddia edildi.

Aşı olmadığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği öne sürülen Rauf Baysal''ın vefatı nedeniyle doktor Aktaş suçlanıyor. Aktaş''ın Baysal’ın vefatının ardından yayımladığı taziye mesajına sosyal medyada tepkiler geldi. Aktaş, tepkilerin ardından Twitter hesabını korumalı hesaba çevirdi.

Doktor Sevda Sarıkaya konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı karşıtlarını aptal ilan etmek, meselenin asıl yüzünü görememektir. Vefat eden Hayy Kitap''ın sahibi Rauf Baysal, dahi düzeyinde zeki bir insandı. Etrafındaki aşı karşıtı doktorların iknasıyla aşı olmadı. Çünkü söyleyenler ''doktor''du!" ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanlığını bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

ÜMİT AKTAŞ''A TEPKİ GÖSTERİLDİ

Dr. Aktaş''ın Baysal''ın vefatı üzerine yayımladığı taziye mesajı ise tepkilere neden oldu.

"Rauf, can dostum, canım kardeşim… Tanıştığımız ilk gün, dün gibi aklımda… Biz seninle sadece kitapları değil, bir davayı da paylaştık. Bugün seni toprağa verirken, ciğerimden bir parçayı yanına verdim. Mekânın cennet olsun kardeşim, huzur içinde uyu, emanetin emanetimizdir…" mesajını paylaşan Aktaş, Baysal''ın ölümünden sorumlu olmakla suçlandı.

Sosyal medyada Ümit Aktaş''ı hedef alan bir eleştiride, "Adamı önce etkileyip aşı olmasına engel ol, Covid-19 yüzünden hayatını kaybetsin, sonra da utanmadan "dava paylaştık" diye tweet at ve yorumları kapat. Vicdan yok mu hiç be adam" ifadelerine yer verildi.


“AŞI OLMADIM, OLMAYACAĞIM”

Aktaş aşı olmadığını ve olmayacağını fakat aşı karşıtı da olmadığını belirtti.

İlgili Haberler