At arabalarıyla ölümden kaçış. Gazze'de insanlık dramı sürüyor

At arabalarıyla ölümden kaçış. Gazze'de insanlık dramı sürüyor
İsrail, füzelerle uçaklarla Gazze'yi yerle bir ediyor. Ölümden kurtulmak isteyen Gazzeliler de at arabalarıyla böyle kaçıyor. O anlar da için denilencek tek şey ise "İnsanlık Utansın"...

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirdi. Yüz binlerin ölümden kaçışı fotoğraflara böyle yansıdı.

at2.jpg

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric İsrail ordusunun Gazze'deki İnsani İşler Koordinasyon ve Güvenlik Ofisi'ne gece yarısından hemen önce bilgi verdiğini belirtti.

at1.jpg

Bu çerçevede İsrail ordusunun Gazze'deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirdiğini aktaran Dujarric, "Bunun aynı zamanda BM personeli ve aralarında okullar ve sağlık merkezlerinin de bulunduğu BM tesislerinde kalan kişiler için de geçerli olduğu duyuruldu" açıklamasında bulundu.

ataarababub6.jpg

Dujarric, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını kaydederek, karardan vazgeçmesini istediklerinin altını çizdi.

at8.jpg

"BM güçlü bir şekilde İsrail ordusunun bu yönde talimatına karşı çıkıyor ve iptal edilmesini talep ediyor." ifadelerini kullanan Dujarric, böyle bir hamlenin halihazırda çok kötü olan durumu "trajediye" çevireceğini vurguladı.

at4.jpg

Yüz binlerce vatandaşın ölümden kaçışı objektiflere böyle yansıdı.

ata-arabalari666.jpg

at5.jpg

ata-98-001.jpg

atarabasi-001.jpg

at5-002.jpg

İlgili Haberler