Atatürk'e hakaret eden AKP'li Hasan Uzunlar'dan skandal sözler

Atatürk'e hakaret eden AKP'li Hasan Uzunlar'dan skandal sözler
10 Kasım'da Atatürk'e ettiği ağır hakaretlerin ve oluşan kamuoyu tepkisinin ardından görevden alınan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, "Yüz kızartıcı suçla alınmadığım için mutluyum" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e ölüm yıl dönümünde ağır hareketler eden Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, sosyal medyada büyük tepkiler oluşması üzerine görevden alınmıştı.

Ayrıca Uzunlar'la ilgili disiplin soruşturulması başlatılmıştı. 

Bu gelişmelerin üzerine konuyla ilgili skandal bir açıklama daha yapan Hasan Uzunlar, Atatürk'le ilgili yaptığı çirkin paylaşımların yüz kızartıcı bir suç olmadığını savunarak 'mutlu olduğunu' ifade etti. 

Yeni Akit'e konuşan Uzunlar, şöyle devam etti:

"Mutluyum ki yüz kızartıcı bir suç nedeni ile görevimden alınmadım. Ben olanların dışında hiçbir şey söylemedim. 10 Kasım günü araçlar 09:05'te kornaya basmıyor mu? "Biz siyasi hayatımızda iki konu ile mücadele ediyoruz. Birisi din sömürücülüğü diğeri de Atatürk sömürücülüğü.

Bizim karşısında olduğumuz Atatürk değil, onu sömürerek bir yerlere gelmeye çalışanlar. Kaldı ki ben bu paylaşımları kendi özel platformumdan sosyal medyadan yaptım. Bunu AK Parti ile ilişkilendirmek son derece yanlıştır. Görevden alındığım için sevindiğim bir nokta var. Allah'a şükür yüz kızartıcı bir suçla manşetlerde yer almadım."

İlgili Haberler