"ATA'ya hakaretler yaptırımsız kalıyor"

"ATA'ya hakaretler yaptırımsız kalıyor"
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorusunu cevaplayan Turizm Bakanı, RTÜK'e Cumhuriyet değerleri ve Atatürk'e hakaret konularında yapılan 10 bin 444 şikayette karşın "1 uyarı, 5 idari para cezası ve 2 kez de program durdurma cezası verildi" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Son beş yıl içerisinde RTÜK'e Cumhuriyet değerleri ve Atatürk'e hakaret konularında yapılan şikayet başvurularının sayısına ve verilen cezaların tutarlarına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine cevap Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan geldi.

CHP Milletvekili Gürer’in sorusuna verdiği yanıtta Bakan Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının “Cumhuriyet Değerleri" ve "Atatürk'e Hakaret" konularında 10 bin 444 kişiden şikâyet aldığı bilgisini verirken, medya hizmet sağlayıcılara 1 kez uyarı, 5 kez idari para cezası ve 2 kez de program durdurma müeyyidesi uygulandığını söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhuriyet değerleri ve ülkemizin kurucu lideri önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı sınırlı da olsa yayın yolu ile yapılan hakaret içeren konuşma ve değerlendirmeler esasen ülkenin kuruluş ve kurtuluş mücadelesini anlamamış, algılamamış  ve bu ülkede özgür yurttaş olarak yaşamanın değerini kavramamış anlayışın dışa vurumudur. Cumhurbaşkanını eleştirmede dahi bir düzey arayan yargının, Atatürk ve Cumhuriyete karşı da aynı duyarlılıkla yaklaşıp gereğini yapacağı beklenir. Yetkili kurumların uygulamaları ve değerlendirmeleri dikkate alındığında, şikayet sayısı ile yaptırım arasındaki fark bu açıdan dikkat çekicidir” dedi.