Avrupa ülkesinde benzinli ve dizel araçlara yasak geldi. Tarih verildi

Avrupa ülkesinde benzinli ve dizel araçlara yasak geldi. Tarih verildi
Avrupa ülkesi İngiltere'de yeni benzinli ve dizel içten yanmalı motorlu araçlara yasak geldi. İngiltere yasağın uygulanacağı tarihi 2030 olarak açıkladı. Ancak tarihi 2035 yılana kadar uzatma düşüncesi de mevcut.

Yeniakit'in haberine göre, İngiltere'nin, yeni benzinli ve dizel araçların satışını yasaklama tarihini 2035'e kadar uzatma düşüncesi üzerinde durduğu bildiriliyor. Bu, sera gazı emisyonlarını azaltma hedefini ilk olarak 2030 olarak belirlemiş olan orijinal takvimden beş yıl sonraya kaydırmayı ifade ediyor.

İlk olarak 2020 Kasım ayında, dönemin Başbakanı Boris Johnson'ın "yeşil devrim" vizyonunun önemli bir parçası olarak sunulan 2030 hedefi, Temmuz ayına kadar birkaç kez teyit edilmesine rağmen, İngiliz hükümetinin bu iddialı takvimden sapmayı düşündüğü anlaşılıyor.

2030 tarihi, özellikle yeni benzinli ve dizel modellerin satışını sona erdirmeyi amaçlayan Avrupa Birliği'nin planına kıyasla daha hızlı bir hedef olarak ortaya çıkmıştı. Avrupa Birliği'nin planı, yeni araçlar için 2035 sonrası sıfır emisyonu zorunlu kılmayı amaçlıyor ve bu da yeni benzinli ve dizel modellerin satışını aşamalı olarak sonlandırmayı içeriyor. Bu yılın başlarında, AB, sentetik yakıtlara izin vermek için planını değiştirmişti.

HEDEF SIFIR EMİSYON

Şu anki İngiliz Başbakanı Rishi Sunak'ın, sera gazı emisyonlarıyla ilgili politikaları gevşetmeyi içeren bir dizi önlemi yakında kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Ancak, raporlara göre Sunak, 2019'da yasalaşan ve 2050'de net sıfır emisyon hedefini gerçekleştirmeyi zorunlu kılan hükümet hedefinden geri adım atmamayı düşünmüyor.

Ancak, siyasi çevrelerde ve iklim savunucuları arasında, İngiltere'nin Sunak'ın liderliğinde, özellikle önümüzdeki yıl beklenen seçimlere doğru zorlu iklim politikalarını uygulama kararlılığını kaybetmekte olduğu yönünde endişeler artıyor.

englandddd.jpg

england.webp

İlgili Haberler