Dünyanın en uzun korona virüs kapanması sona erdi. Kent özgürlüğe kavuştu

Dünyanın en uzun korona virüs kapanması sona erdi. Kent özgürlüğe kavuştu
Korona virüse karşı alınan tedbirlerde en uzun kapanma dönemini yaşayan Avustralya'nın Melbourne kentinde 263 günlük kapanma sona erdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs yayılamaya devam ediyor. Korona virüse karşı alınan tedbirlerden biri de kapanma oldu. 263 gün önce Korona virüs pandemisi nedeniyle tam kapanmaya geçen Avustralya''nın Melbourne şehrinde, kısıtlamalar sona erdi.

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne''da düzenlediği basın toplantısında, sona eren tam kapanma ve yeni yürürlüğe giren kısıtlamalarla ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Andrews, "Bugün, aşının her iki dozunu da yaptıran yüzde 70''den fazla kişiye teşekkür etme günüdür. Bu işi bitirmek zorundayız, aşılar işe yarıyor" ifadelerini kullandı.Aşılama oranlarının istedikleri seviyelere çıkmasıyla eyaletin uluslararası sınırlarını 1 Kasım''dan itibaren yeniden açacaklarını belirten Andrews, eyalete gelecek çift aşılı turistlerin uçağa binmeden önce Covid-19 testinin negatif sonucunu göstermeleri durumunda 14 günlük otel karantinasına alınmayacaklarını söyledi.

YASAKLAR KALDIRILDI

Eyalette hafifletilen yasaklar kapsamında bazı iş yerleri sosyal mesafe kurallarına riayet ederek yeniden açılırken, geceleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Covid-19 aşısının iki dozunu da yaptıranların evlerde 10, açık alanlarda 15 kişiyle bir araya gelmesine izin verildi. Toplam 263 gün tam kapanmada kalan Melbourne, 234 gün kapanmada kalan Arjantin’in başkenti Buenos Aires’i geride bırakarak, dünyada en uzun kapanmada kalan kenti olmuştu.

"ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI ÇIKARIYORUZ"

Melbourne kentinin merkez noktalarından birisi olan Federasyon Meydanı''nda gözleme karavanı çalıştıran Türklerden Nuri Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tam kapanma döneminde bir hayli zorlandıklarını belirterek, "Bayağı zordu, burası merkez olduğu için işçiler yok, öğrenciler yok, turist yok bayağı zor geçti" dedi.

Aylarca süren kapanmanın sona ermesiyle rahat bir şekilde dışarı çıkarak gözleme yemeye geldiklerini dile getiren Avustralyalı Monika Smith, "Gerçekten çok heyecanlıyız, bugün evimizden rahatça çıktık ve sadece özgürlüğün tadını çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler