Aydın ve Özdağ'dan önemli açıklamalar

Aydın ve Özdağ'dan önemli açıklamalar
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Yeniçağ'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydın, İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 22 bandında olduğunu söyledi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, "Demokrasi tarihinin en büyük kongresini kendilerini haber kanalı olarak adlandıran televizyon kanalları, Saray'dan korkularından dolayı görmemezlikten gelmiştir" dedi.

Türkiye'de özgür habercilik yapmanın artık mümkün olmadığını vurgulayan Özdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce vatandaşımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kongremizin görmezden gelinmesi Türkiye'de basın yayın kuruluşları için özgür habercilik adına iflas günü olmuştur. Demokrasi tarihinin en büyük kongresini kendilerini haber kanalı olarak adlandıran televizyon kanalları Saray'dan korkularından dolayı görmemezlikten gelmiştir. Yapılan habercilik değildir. Artık Türkiye de habercilik yapmak da mümkün değildir. "

İYİ Parti'nin Türk milletine sesini duyurmak adına yeni yollar arayacağını dile getiren Özdağ, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacaklarını belirtti.

İYİ Parti'nin iktidar yolculuğunda bütün engellemeleri aşacağını kaydeden Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kongremizi yayınlayarak bir tek Halk TV basın özgürlüğü ve demokrasi adına başarılı çıkmıştır. Ancak biz demokrasi mücadelesi için yola çıkarken Türk milletinden başka kimseye güvenmedik. Sadece ve sadece milletimize güvendik. Bundan sonra da ambargolar devam ettiği sürece biz de kendimizi milletimize anlatmanın yollarını arayacağız. Sesimizi milletimize duyabilmek adına elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz." 

KORAY AYDIN: OYUMUZ DAHA YUKARILARA ÇIKACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Halk TV'deki canlı yayında konuştu.

İYİ Parti'nin şu anda yüzde 22 oy bandında olduğunu söyleyen Aydın, "Bu rakam seçim sathına girildiğinde daha da yukarılara çıkacak" diye konuştu.

AKP ve ittifak yaptığı MHP'nin toplam oy yüzdesinin yüzde 42-43 olduğunu savunan Koray Aydın, "Eğer onların söylediği gibi oy oranları yüzde 60'lar civarında olsaydı bir gün beklemez seçim kararı alırlardı. Başarılı olabilmeleri için onlara bir MHP daha lazım" ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün sınır karakolunda şarkıcılarla askerleri ziyaret etmesini ve ortaya çıkan görüntülerin devlet ciddiyetine yakışır bir tablo olmadığını belirtti.