Aydın'da restoranda patlama: Çok sayıda ölü var

Aydın'da restoranda patlama: Çok sayıda ölü var
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olay, Nazilli’ye bağlı Altıntaş Mahallesi’nde bir iş yerinde  meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yerinde  henüz belirlenemeyen bir sebepten tüp patladı. Patlama nedeniyle  iş yerinde  yangın  çıktı. İhbar üzerine olay yerine  çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.  Yangın söndürülürken soğutma çalışması başlatıldı.  Dükkan kullanılmaz hale geldi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan olay yerine geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.

TÜP DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLAMA MEYDANA GELDİ

Vali Aksoy, AA muhabirine, Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi''ndeki bir restorandan 15.30 sıralarında ihbar geldiğini, ilk belirlemelere göre tüp değişimi sırasında patlamanın olduğunu söyledi.

Patlama nedeniyle 7 kişinin öldüğünü bildiren Aksoy, biri ağır 4 kişinin de yaralandığı aktardı.

Aksoy, ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

BAKAN BOZDAĞ: 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Patlama sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir açıklama yaptı. Bozdağ, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:  

"Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adlî soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır. Patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz,insanımıza ve ülkemize böylesine acı hadiseleri bir daha yaşatmasın."

BAKAN KOCA YARALILARIN SON SAĞLIK DURUMUNU AÇIKLADI

Aydın Nazilli''de meydana gelen patlamanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter''dan açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yaralılardan 4''ünün kaldırıldıkları hastanede tedavisinin sürdüğünü 1 kişinin ise İzmir''e sevk edildiğini belirtti.

Koca''nın açıklaması şöyle;

"Aydın’da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda %80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir’e nakli yapılıyor.İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. "

 

 

İlgili Haberler